Βασιλιάς Κάρολος: Σάλος στην Βρετανία με το νέο «πορτρέτο» του

Bασιλιάς Κάρολος Γ': Μια νέα επίσημη φωτογραφία του δημοσιεύτηκε στη Βρετανία και σύντομα θα αναρτηθεί σε σχολεία και άλλα δημόσια κτίρια της χώρας.

by Times Newsroom

Στο πορτρέτο απεικονίζεται ο 75χρονος Βρετανός μονάρχης με στολή του Βασιλικού Ναυτικού στο Κάστρο του Ουίνδσορ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων PA το βράδυ της Τρίτης.

To νέο επίσημο πορτρέτο του βασιλιά Καρόλου Γ΄, που θα αναρτηθεί σε δημόσια κτίρια και υπηρεσίες στη Βρετανία

Ο φωτογράφος Hugo Burnand είχε ήδη φωτογραφίσει τον Κάρολο και τη σύζυγό του, βασίλισσα Καμίλα στην τελετή στέψης τον Μάιο του 2023 και στο γάμο τους το 2005.

Βασιλιάς Κάρολος: Το Πορτρέτο του κοστίζει σχεδόν δέκα εκατομμύρια ευρώ

Δημόσια ιδρύματα όπως σχολεία, δικαστήρια, αστυνομικά τμήματα, αρχηγεία πυροσβεστικής και υπηρεσιών διάσωσης μπορούν τώρα να υποβάλουν αίτηση μέχρι τις 2 Φεβρουαρίου για να λάβουν μεταξύ Φεβρουαρίου και Απριλίου μια κορνιζαρισμένη φωτογραφία του βασιλιά Καρόλου που θα αντικαταστήσει τη φωτογραφία της μητέρας του, βασίλισσας Ελισάβετ Β’, συνεχίζοντας μια μακρά παράδοση στη χώρα.

Σύμφωνα με το PA η κυβέρνηση έχει ήδη διαθέσει οκτώ εκατομμύρια λίρες (περίπου 9,3 εκατομμύρια ευρώ) για την αντικατάσταση του πορτρέτου της βασίλισσας Ελισάβετ με εκείνο του Καρόλου.

Αλλά οι αντίπαλοι της μοναρχίας έγιναν πυρ και μανία, με τον επικεφαλής της Republic Campaign (Εκστρατεία για τη Δημοκρατία), Γκρέιαμ Σμιθ να σημειώνει ότι σε μια εποχή που, για παράδειγμα, τα σχολεία και τα νοσοκομεία αντιμετωπίζουν προβλήματα, κάθε λίρα «για αυτή την ανοησία» είναι υπερβολική. «Η κυβέρνηση έχει χάσει το μυαλό της αν πιστεύει ότι οι άνθρωποι θέλουν να δαπανηθούν χρήματα για φωτογραφίες του Καρόλου», πρόσθεσε.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com