Βέροια: Βαρύ το κατηγορητήριο για την παιδοκτόνο – Δίωξη για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση

Προθεσμία για την Παρασκευή (12/1) ζήτησε και έλαβε η 37χρονη από το Μακροχώρι η οποία την περασμένη Τρίτη σκότωσε με τα ίδια της τα χέρια το έξι μηνών αγοράκι της.

by Times Newsroom

Σύμφωνα με όσα δήλωσε μετά την αποχώρησή της από το δικαστικό μέγαρο συνοδεία αστυνομικής δύναμης, ο συνήγορος, Δημήτρης Ζυγουλιάνος, δήλωσε  ότι στην 37χρονη απαγγέλθηκε κατηγορία για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Απολογούμενη η παιδοκτόνος σημείωσε πως δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει το βρέφος και δεν του επέφερε τραύματα, ενώ υποστήριξε πως ο θάνατος επήλθε στην προσπάθεια να το ταΐσει. Όσα επικαλέστηκε ωστόσο δεν συνάδουν καθόλου με τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, μεταξύ των οποίων κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και εκδορές στο πρόσωπο.

Σύμφωνα με το verianet, ο συνήγορος επεσήμανε ακόμη πως πολλά από όσα γράφονται σε διάφορες ιστοσελίδες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, ενώ επιφυλάχθηκε να μιλήσει πιο αναλυτικά αφού λάβει πλήρη γνώση της δικογραφίας.

Σημείωσε, τέλος πως δεν θα ζητήσει ψυχιατρική εξέταση, καθώς ήδη αυτό το έχει ζητήσει ο ανακριτής.

Σε κλίμα οδύνης έγινε η κηδεία του άτυχου βρέφους στο Μακροχώρι

Το μεσημέρι, έγινε στο κοιμητήριο του Μακροχωρίου παρουσία στενών συγγενών η κηδεία του βρέφους.

Ο ιερέας διάβασε μία ευχή και στη συνέχεια έγινε η ταφή στο νεκροταφείο του χωριού.

Στη διαδικασία υπήρξαν και κάποια απρόοπτα καθώς ο πατέρας του βρέφους επιχείρησε να βρεθεί στην κηδεία αλλά οι γονείς της 37χρονης και οι λοιποί συγγενείς δεν του το επέτρεψαν και μάλιστα τον υποχρέωσαν να φύγει από την εκκλησία και το νεκροταφείο.

Στο σημείο βρέθηκαν και αστυνομικοί, οι οποίοι όμως δε χρειάστηκε να επέμβουν.

«Το μωρό είναι βρυκόλακας, αν του δώσεις αίμα θα συνέλθει»

«Την άκουσα να φωνάζει “το μωρό μου, το μωρό μου”. Κατέβηκα και τη βλέπω έξω από το σπίτι να το κρατάει αγκαλιά ξυπόλυτη, σε έξαλλη κατάσταση. Η αδερφή της ούρλιαζε στο απέναντι μπαλκόνι. Πλησιάζω να δω και τα μάγουλα του μωρού είχαν αίμα. Τα χείλη του ήταν μελανιασμένα. Έβαλα τα δάχτυλά μου στον λαιμό του να δω αν είναι ζωντανό. Το βλέμμα της μάνας ήταν απλανές. Μου είπε “δεν είναι τίποτα, είναι βρυκόλακας. Αν του βάλεις αίμα θα συνέλθει”», είπε στον ΑΝΤ1.

Αμέσως μετά στο σημείο έφτασαν οι γονείς της 37χρονης, όμως εκείνη δεν τους έδινε το παιδί.

«Το κράταγε σφιχτά στην αγκαλιά της. Τελικά κατάφερα εγώ να πάρω το παιδί με το ζόρι. Το δίνω στη γιαγιά και μετά με τον παππού το πήγαν στο νοσοκομείο», είπε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 37χρονη έπασχε από επιλόχειο κατάθλιψη, αλλά και από σοβαρή ψυχική νόσο για την οποία έπρεπε να παίρνει φαρμακευτική αγωγή.

Ήταν, επίσης, ανάμεσα στους μαθητές που είχαν πέσει θύματα τροχαίου το 2003 στα Τέμπη, επιστρέφοντας από εκδρομή στην Αθήνα και είχε υποστεί μετατραυματικό στρες.

Τέλος στο παρελθόν είχε πέσει θύμα ενδοοικογενειακής βίας, είχε χωρίσει δύο φορές και μεγάλωνε μόνη της τα τρία της παιδιά.

Ιατροδικαστική εξέταση: Κάταγμα κρανίου και πολλαπλές κακώσεις προσώπου και στοματικής κοιλότητας

Σύμφωνα με τα ευρήματα τα οποία προέκυψαν από τη διενέργεια της νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, το βρέφος υπέστη κάταγμα κρανίου και πολλαπλές κακώσεις προσώπου και στοματικής κοιλότητας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ThessToday.gr, η 37χρονη μητέρα εκτός από τα χέρια, χρησιμοποίησε ακόμη και το μπιμπερό του μωρού για να το χτυπήσει στο πρόσωπο. Το παιδάκι είχε μεταφερθεί χωρίς τις αισθήσεις του στο νοσοκομείο της Βέροιας, όπου δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Η μητέρα συνελήφθη και σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία.

Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες της υπόθεσης παιδοκτονίας

Συγκλονίζουν τα στοιχεία που έρχονται στο φως από την τραγική υπόθεση του βρέφους στην Βέροια που έχασε τη ζωή του από τα χέρια της ίδιας της μητέρας του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday, η 37χρονη ήταν μαθήτρια στην τραγική τάξη του 2003, όταν 21 παιδιά έχασαν τη ζωή τους σε δυστύχημα, στην Κοιλάδα των Τεμπών.

Η ελληνική κοινωνία συγκλονισμένη παρακολουθεί ακόμη μια τραγική υπόθεση με πρωταγωνίστρια αυτή τη φορά την 37χρονη μητέρα, η οποία το μεσημέρι της Τρίτης έβαλε τέλος στη ζωή του ίδιου του μωρού της, μπροστά στα μάτια των δύο ανήλικων κοριτσιών της. Η γυναίκα συνελήφθη και σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr εκτός από επιλόχεια κατάθλιψη πάσχει και από μια πολύ σοβαρή ψυχική νόσο. Η 37χρονη μητέρα σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr φοιτούσε στην ίδια τάξη με τους μαθητές που σκοτώθηκαν πριν από 21 χρόνια, σκορπώντας θλίψη στο Μακροχώρι. Η ίδια δεν είχε πάει στην εκδρομή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τραγικό γεγονός συνέβη το μεσημέρι της Τρίτης. Οι παππούδες του άτυχου βρέφους ειδοποιήθηκαν από τα αδερφάκια του, για να σπεύσουν στο σπίτι της κόρης τους όπου βρήκαν το παιδί και κατόπιν μετέβησαν στον Νοσοκομείο Βέροιας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Στο Νοσοκομείο βρέθηκε άμεσα κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ., το οποίο θα διερευνήσει επακριβώς τις συνθήκες κάτω από τις οποίες το άτυχο αγοράκι έχασε τη ζωή του.

 Αυτό είναι το σπίτι που η μητέρα δολοφόνησε το βρέφος της – «Την είδα να χτυπά με μανία το παιδί της», σοκάρει αυτόπτης μάρτυρας

«Είχε μανία. Εγώ της τράβηξα με το ζόρι το μωρό από τα χέρια» λέει αυτόπτης μάρτυρας και συγκλονίζει το πανελλήνιο.

Ο μάρτυρας περιγράφει στην ιστοσελίδα ThessToday.gr τις σκηνές που εκτυλίχθηκαν στο σπίτι που έμενε η μητέρα με τα παιδιά της στο Μακροχώρι Βέροιας.

«Άκουσα τα παιδιά να φωνάζουν για βοήθεια. Πετάχτηκα έξω και πήγα στο σπίτι. Είδα τη μάνα να χτυπάει με μανία το παιδί της. Πάγωσα. Μετά προσπάθησα να το γλιτώσω τραβώντας το αλλά ήταν αργά» περιγράφει ο ίδιος και καταρρέει μη μπορώντας να συνεχίσει.

Οι εικόνες θυμίζουν σκηνικό άγριου καυγά. Πράγματα πεταμένα κάτω, ρούχα και παιδικά παιχνίδια.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η 37χρονη αρνείται ότι σκότωσε το ίδιο της το παιδί, κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας ενώ αύριο αναμένεται να οδηγηθεί στο Δικαστικό Μέγαρο Βέροιας.

Υπενθυμίζεται ότι η οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια των δύο άλλων ανήλικων κοριτσιών της μητέρας, ηλικίας 6 και 7 ετών, τα οποία ειδοποίησαν τους παππούδες για το τραγικό περιστατικό.

Ο παππούς και η γιαγιά κρατώντας στην αγκαλιά τους το 6 μηνών αγοράκι έφθασαν στο νοσοκομείο της Βέροιας, αφού πρώτα είχαν καλέσει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, αλλά το μετέφεραν τελικά οι ίδιοι στο νοσοκομείο.

Καταβλήθηκαν υπεράνθρωπες προσπάθειες από αναισθησιολόγους, παιδιάτρους και όλο το ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό του ΓΝ Βέροιας για την ανάνηψη του μωρού, αλλά δυστυχώς ήταν αργά.

Βέροια: «Είχε επιλόχειο κατάθλιψη» 

Ο πρόεδρος της κοινότητας του χωριού Mακροχωρίου της Ημαθίας, Βαλάντης Αθανασιάδης μίλησε στο Live News για την ανείπωτη τραγωδία.

«Ήταν μία ήσυχη και καλή οικογένεια. Η κοπέλα είχε τα δικά της προβλήματα. Δυστυχώς έκανε αυτό που έκανε κι έγινε αυτό που έγινε. Απ΄όσο γνωρίζω την παρακολουθούσε ιατρός την κοπέλα. Είχε επιλόχειο κατάθλιψη από το δεύτερο παιδί».

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες για τη δολοφονία του μωρού

Η 37χρονη μητέρα σε κατάσταση αμόκ σκότωσε το έξι μηνών μωρό της μπροστά στα δύο ανήλικα κοριτσάκια της, ηλικίας 6 και 7 ετών.

Τα κοριτσάκια, ειδοποίησαν τους παππούδες του άτυχου βρέφους και γονείς της μητέρας τους για να σπεύσουν. Όταν ο παππούς και η γιαγιά έφτασαν στο σπίτι, βρήκαν το παιδί με σοβαρά τραύματα και το μετέφεραν αλλόφρονες στο νοσοκομείο Βέροιας.

Η 37χρονη συλληφθείσα, η οποία απέκτησε τα δύο μεγαλύτερα παιδιά από τον πρώτο της γάμο, είχε νοσηλευτεί με σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα, ενώ δεν είχε καθόλου επαφές με τον πατέρα του έξι μηνών αγοριού. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες στις επίμονες ερωτήσεις γιατί το έκανε αυτό, έλεγε ότι δεν έκανε κάτι η ίδια αλλά «ο έξω από εδώ».

Το βρέφος ήταν εμφανώς κακοποιημένο, ενώ όταν έφτασε στο νοσοκομείο δεν είχε σφυγμό, ούτε κανενός είδους αντίδραση. Καταβλήθηκαν υπεράνθρωπες προσπάθειες από αναισθησιολόγους, παιδιάτρους και όλο το ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό του ΓΝ Βέροιας για την ανάνηψη του άτυχου αγοριού. Δυστυχώς, όμως, ήταν ήδη αργά για να σωθεί το παιδί.

Η ΕΛ.ΑΣ διεξάγει έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του 6χρονου μωρού. Φως στην υπόθεση αναμένεται ότι θα ρίξουν τα αποτελέσματα της νεκροψίας – νεκροτομίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί ερευνούν αν ο θάνατος του βρέφους προήλθε από στραγγαλισμό ή από χτυπήματα, καθώς δεν έχει εμφανή σημάδια. Μέχρι στιγμής έχει αποκλειστεί το σενάριο της χρήσης αιχμηρού αντικειμένου, καθώς το μωρό δεν φέρει αμυχές. Επίσης, δεν έχει αποκλειστεί η εκδοχή του να πέταξε η μητέρα του παιδί από το μπαλκόνι.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com