Βίντεο με ένοπλο της Χαμάς να εισβάλλει σε ισραηλινά σπίτια πριν τον πυροβολήσουν, δημοσίευσαν οι IDF

Περνούν μπροστά από μια παιδική χαρά καθώς ξαναγεμίζουν και πυροβολούν μέσα σε σπίτια οικογενειών

by Times Newsroom

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο, σημειώνοντας πως σε αυτό βλέπουμε έναν ένοπλο της Χαμάς, ο οποίος πέρασε τα σύνορα με το Ισραήλ και πυροβόλησε σπίτια αθώων πολιτών, προτού τον εξουδετερώσουν οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας.

Οι IDF δημοσίευσαν το τρίλεπτο απόσπασμα – το οποίο φαίνεται να έχει τραβηχτεί από την κάμερα που φορούσε ο μαχητής στο σώμα του – στο X την Κυριακή.

«Ομάδα τζιχαντιστών της Χαμάς εισβάλλει και σκοτώνει σε μια αθώα ισραηλινή κοινότητα», έγραψε ο ισραηλινός στρατός στη λεζάντα του βίντεο. «Ο τρομοκράτης που βιντεοσκοπήθηκε εξουδετερώθηκε από τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας».

Τα πλάνα δείχνουν βαριά οπλισμένους άντρες της Χαμάς να επιβαίνουν σε μηχανές μέσα από ένα άνοιγμα στο συνοριακό φράχτη που χωρίζει τη Γάζα από το νότιο Ισραήλ. Οι μαχητές πυροβολούν καθώς περνούν από ένα σημείο ασφαλείας, το οποίο έχει μια τρύπα από πυροβόλο όπλο, και στη συνέχεια εισέρχονται σε μια γειτονιά όπου πυροβολούν σε σπίτια πολιτών, σύμφωνα με το βίντεο.

Ο ένοπλος που βιντεοσκοπεί την επίθεση πυροβολεί μια σκιώδη φιγούρα που κινείται μέσα σε ένα σπίτι μέσα από την πόρτα του κτιρίου και στη συνέχεια εκτοξεύει μια σφαίρα στο λάστιχο ενός σταθμευμένου ασθενοφόρου, δείχνει το μονταρισμένο βίντεο.

Ύστερα περνούν μπροστά από μια παιδική χαρά καθώς ξαναγεμίζουν και πυροβολούν μέσα σε σπίτια οικογενειών. Εισβάλλουν σε ένα σπίτι όπου η μουσική εξακολουθεί να παίζει και ένα τηλέφωνο, ένα τάμπλετ και ποτά έχουν αφεθεί άτακτα σε ένα τραπέζι της τραπεζαρίας καθώς ψάχνουν για τους κατοίκους, σύμφωνα με το υλικό, σημειώνει η New York Post.

Το βίντεο – το οποίο φαίνεται να είναι μονταρισμένο – τελειώνει με τους μαχητές της Χαμάς να βρίσκονται έξω, ενώ ο ήχος των πυροβολισμών ακούγεται. Ένας πυροβολισμός ακούγεται ο άντρας της Χαμάς φωνάζει από πόνο και πέφτει στο έδαφος. Αρκετοί ακόμη πυροβολισμοί ακούγονται στο βίντεο, ενώ ο άνδρας κλαίει και φέρεται να αναφωνεί στα αραβικά «μαρτυρώ ότι δεν υπάρχει άλλος Θεός εκτός από τον Αλλάχ» και η κάμερα δείχνει προς τα πάνω σε έναν γαλάζιο ουρανό.

Οι IDF δεν είπαν πότε γυρίστηκε το βίντεο, αν και πιθανότατα τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια της επίθεσης της Χαμάς σε ισραηλινό κιμπούτς, το περασμένο Σάββατο 7 Οκτωβρίου.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com