Βομβαρδισμοί στη Γάζα: Βίντεο καταγράφει το χάος σε προσφυγικό καταυλισμό μετά την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή

Πτώματα, πανικός, φωνές, ουρλιαχτά, φωτιά, καπνός και θάνατος...

by Times Newsroom

Από χθες, οι ισραηλινές δυνάμεις σφυροκοπούν τη Γάζα, με τον αρθμό των νεκρών και των τραυματιών να αυξάνεται δραματικά ώρα με την ώρα. Σύμφωνα με το Al Jazeera, από τα χτυπήματα των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πόλη Μπέιτ Χανούν (βορειοανατολικά), ενώ το υπουργείο Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας έκανε λόγο για 232 νεκρούς και περισσότερους από 1.700 τραυματίες το τελευταίο 24ωρο. Οι τραυματίες μεταφέρονταν σε ερειπωμένα και ασφυκτικά γεμάτα νοσοκομεία, με σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό εξοπλισμό.

Οι ισραηλινοί χτυπούν «τυφλά», με δύο από τους τελευταίους τους στόχους να είναι οι προσφυγικοί καταυλισμοί Al-Shati και Jabalia, σκοτώνοντας «μεγάλο αριθμό» ανθρώπων σύμφωνα με το Παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, μεταξύ αυτών και παιδιά.

Χθες, το CNN δημοσίευσε ένα σοκαριστικό βίντεο, το οποίο δείχνει σκηνές απόλυτου χάους που ακολούθησαν τον βαμβαρδισμό, με σκόρπια πτώματα, ανθρώπους να τρέχουν πανικόβλητοι προσπαθώντας να εντοπίσουν κάποιον ζωντανό στα συντρίμια, φωνές, ουρλιαχτά, φωτιά, καπνός και θάνατος…

Ο καταυλισμός Al-Shati ιδρύθηκε το 1948 για περίπου 23.000 Παλαιστίνιους που διέφυγαν ή εκδιώχθηκαν από σιωνιστικές πολιτοφυλακές από τις πόλεις Jaffa, Lod και Beersheba καθώς και από τα γύρω χωριά κατά τη διάρκεια του αραβο-ισραηλινού πολέμου του 1948. Το 1971, οι ισραηλινές αρχές κατεδάφισαν πάνω από 2.000 καταφύγια με σκοπό τη διεύρυνση των δρόμων για λόγους ασφαλείας. Περίπου 8.000 πρόσφυγες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τον καταυλισμό προς το Sheikh Radwan στην πόλη της Γάζας.

Ο προσφυγικός καταυλισμός Jabalia, ο μεγαλύτερος στην παλαιστινιακή επικράτεια, βρίσκεται στο βόρειο άκρο της Λωρίδας της Γάζας, κοντά στα ισραηλινά σύνορα. Το στρατόπεδο καλύπτει μόνο μια έκταση 1,4 km2 και το 2006 είχε πληθυσμό 93.455 ατόμων, καθιστώντας το ένα από τα πιο πυκνοκατοικημένα μέρη στη Γη. Κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης Ισραήλ-Γάζας του 2014, το ισραηλινό πυροβολικό φέρεται να χτύπησε ένα σχολείο της UNWRA στο στρατόπεδο Jabalia, σκοτώνοντας τουλάχιστον 15 Παλαιστίνιους που βρίσκονταν καταφύγιο εκεί. Ένας εκπρόσωπος του ΟΗΕ είχε δηλώσει: «Χθες το βράδυ, παιδιά σκοτώθηκαν καθώς κοιμόντουσαν δίπλα στους γονείς τους στο πάτωμα μιας τάξης σε ένα καταφύγιο που είχε οριστεί από τον ΟΗΕ στη Γάζα. Παιδιά που σκοτώθηκαν στον ύπνο τους, αυτό είναι προσβολή για όλους μας. Πηγή καθολικής ντροπής. Σήμερα ο κόσμος στέκεται ατιμασμένος».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com