Βορίδης: Η συνάντηση Μητσοτάκη με τους αγρότες θα γίνει αλλά όχι την Δευτέρα

Για την συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους αγρότες ρωτήθηκε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης και είπε ότι το τετ α τετ με τον πρωθυπουργό θα γίνει αλλά όχι τη Δευτέρα.

by Times Newsroom

Όπως ανέφερε ο Υπουργός Επικρατείας «προϋπόθεση του διαλόγου με τους αγρότες είναι οι ανοιχτοί δρόμοι, μισογεμάτο το ποτήρι, όλοι θέλουμε να βρούμε λύσεις» . Ο κ. Βορίδης είπε ότι δε θα γίνει τη Δευτέρα η συνάντηση των αγροτών με τον πρωθυπουργό καθώς πρέπει να προσδιοριστεί η σύνθεση της αντιπροσωπείας και «να ωριμάσουμε αυτά που σκεφτόμαστε για τους αγρότες».

Ακόμα είπε ότι υπάρχουν αιτήματα που δεν είναι δυνατόν να ικανοποιηθούν και αιτήματα θεσμικά και πολιτικά όπου υπάρχει συναντίληψη αλλά μένει να εξειδικευτούν όπως οι παράνομες ελληνοποιήσεις και η επαναδιαπράγματευση της ΚΑΠ.

Θυμίζουμε πως νωρίτερα την Πέμπτη ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ανέφερε την πρόθεση του πρωθυπουργού να συναντηθεί με τους αγρότες την ερχόμενη Δευτέρα.

«Ελήφθη η επιστολή των αγροτών, ο πρωθυπουργός όπως έχουμε πει, είναι διατεθειμένος να τους συναντήσει τη Δευτέρα», είπε συγκεκριμένα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι «περιμένουμε να δούμε ποιους θα συναντήσει, ποιοι θα είναι οι εκπρόσωποι και ποιους θα εκπροσωπούν».

«Ανοιχτοί δρόμοι, σημαίνει συνέχιση του διαλόγου. Νομίζω ότι υπάρχει όλη η καλή διάθεση να ακούσουμε τους αγρότες. Έχουμε μιλήσει ξεκάθαρα, ότι τα δημοσιονομικά περιθώρια εξαντλήθηκαν σε αυτό το επίπεδο. Όμως υπάρχουν πολύ σοβαρά άλλα αιτήματα τα οποία έχουν υποβληθεί κατά καιρούς, όπως οι παράνομες ελληνοποιήσεις προϊόντων, που κάνουμε μεγάλη προσπάθεια, ο τρόπος καταβολής για τρίτη χρονιά της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης για το πετρέλαιο και πολλά άλλα σοβαρά προβλήματα που έχουν να κάνουν με την ΚΑΔ», είπε ο Πάυλος Μαρινάκης.

Από την πλευρά τους οι αγρότες λένε πως στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό θα υπάρχουν εκπρόσωποι από κάθε περιοχή της Ελλάδος και ότι προσδοκούν μέσα από τη συζήτηση να βρεθεί λύση στα προβλήματά τους.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή