Βραζιλία: Βιβλική καταστροφή- Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι από πλημμύρες

Στους 57 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τις βροχοπτώσεις στη νοτιότερη πολιτεία της χώρας Ρίο Γκράντε ντο Σουλ, δήλωσαν οι τοπικές αρχές το απόγευμα του Σαββάτου, ενώ δεκάδες ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστοί.

by Times Newsroom

Η αρχή της πολιτικής άμυνας της πολιτείας ανέφερε ότι 67 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται και περισσότεροι από 69.000 έχουν εκτοπιστεί καθώς οι καταιγίδες έπληξαν σχεδόν τα δύο τρίτα των 497 πόλεων της πολιτείας.

Οι πλημμύρες κατέστρεψαν δρόμους και γέφυρες και προκάλεσαν κατολισθήσεις και μερική κατάρρευση φράγματος σε μικρό υδροηλεκτρικό σταθμό. Ένα δεύτερο φράγμα στην πόλη Μπέντο Γκονσάλβες κινδυνεύει επίσης να καταρρεύσει, δήλωσαν οι αρχές.

Στο Πόρτο Αλέγκρε, την πρωτεύουσα του Ρίο Γκράντε ντο Σουλ, η λίμνη Γκουάιμπα έσπασε τις όχθες της, πλημμυρίζοντας δρόμους. Το διεθνές αεροδρόμιο του Πόρτο Αλέγκρε έχει αναστείλει όλες τις πτήσεις για αόριστο χρονικό διάστημα.

Βροχές αναμένονται στις βόρειες και βορειοανατολικές περιοχές της πολιτείας τις επόμενες 36 ώρες, αλλά ο όγκος της βροχόπτωσης μειώνεται και θα πρέπει να είναι πολύ κάτω από την κορυφή που παρατηρήθηκε νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, σύμφωνα με την κρατική μετεωρολογική αρχή.

«Η στάθμη του νερού των ποταμών θα παραμείνει υψηλή για μερικές ημέρες», είπε ο κυβερνήτης της πολιτείας, Εντουάρντο Λέιτε, το Σάββατο σε ένα ζωντανό βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προσθέτοντας ότι ήταν δύσκολο να προσδιοριστεί για πόσο καιρό.

Το Ρίο Γκράντε ντο Σουλ, το οποίο συνορεύει με την Ουρουγουάη και την Αργεντινή, βρίσκεται σε ένα γεωγραφικό σημείο συνάντησης μεταξύ τροπικής και πολικής ατμόσφαιρας που έχει δημιουργήσει ένα καιρικό μοτίβο με περιόδους έντονων βροχοπτώσεων και ξηρασίας. Οι ντόπιοι επιστήμονες πιστεύουν ότι το μοτίβο έχει ενταθεί λόγω της κλιματικής κρίσης.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com