Βρετανία-δημοσκόπηση: Ενισχυμένο το Συντηρητικό Κόμμα μετά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για μειώσεις φόρων

Η στήριξη προς το Συντηρητικό Κόμμα του πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ αυξήθηκε κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες μετά την ανακοίνωση μείωσης φόρων και οικονομικής ενίσχυσης αυτή την εβδομάδα, όπως ανέφερε σήμερα η εφημερίδα Times, επικαλούμενη δημοσκόπηση της YouGov.

by Times Newsroom

Την Τετάρτη, ο υπουργός Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ ανακοίνωσε μειώσεις φόρων για τους εργαζόμενους ενόψει των εκλογών του 2024 και προσέφερε στις επιχειρήσεις μόνιμου χαρακτήρα επενδυτικά κίνητρα σε μια προσπάθεια να ανεβάσει ταχύτητα η οικονομία.

Η δημοσκόπηση της YouGov, που διενεργήθηκε μετά τις αλλαγές στον προϋπολογισμό, έδειξε ότι το ποσοστό στήριξης των Συντηρητικών αυξήθηκε στο 25% από το 21% μία εβδομάδα νωρίτερα.

Σε κάθε περίπτωση, οι Συντηρητικοί βρίσκονται πίσω από το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα, με τη διαφορά τους να φθάνει τις 19 ποσοστιαίες μονάδες. Μόνο το 18% των ερωτηθέντων δήλωσε πως πιστεύει ότι τα δημοσιονομικά μέτρα θα βελτιώσουν την κατάσταση των ιδίων και των οικογενειών τους.

Η δημοσκόπηση έδειξε ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού και οι αποφάσεις για αύξηση των επιδομάτων πρόνοιας και των συντάξεων, σύμφωνα με τις προηγούμενες εξαγγελίες –αντί του περιορισμού των αυξήσεων, όπως ανέμεναν κάποιοι– είναι δημοφιλή μέτρα για την πλειονότητα των ψηφοφόρων.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com