Βρετανία: Ένας στους πέντε Αλβανούς που φτάνουν με λέμβους ζητούν άσυλο ως ανήλικοι γράφει η Daily Telegraph

Περίπου 2.000 Αλβανοί μετανάστες που έχουν ταξιδέψει παράνομα στην Βρετανία εφέτος ισχυρίζονται ότι είναι ανήλικοι.

by Times Newsroom

Περίπου 2.000 Αλβανοί μετανάστες που έχουν ταξιδέψει παράνομα στην Βρετανία εφέτος ισχυρίζονται ότι είναι ανήλικοι.

Σύμφωνα με τον Άγγλο υπουργό Μετανάστευσης, Ρόμπερτ Τζένρικ, ένας στους πέντε άνδρες μετανάστες που έρχονται στη χώρα, ισχυρίζονται ότι είναι 18 ετών, με την ελπίδα ότι με αυτόν τον τρόπο θα ωφεληθούν από το άσυλο. Τα ασυνόδευτα παιδιά είναι λιγότερο πιθανό να συλληφθούν εάν η αίτησή τους για άσυλο απορριφθεί.

Σε δημοσίευμα της «Daily Telegraph» αναφέρεται ότι 10 χιλιάδες Αλβανοί έχουν φτάσει με μικρά σκάφη κατά τη διάρκεια του 2022, από τους συνολικά 40 χιλιάδες μετανάστες που έχουν περάσει τη Μάγχη μέχρι στιγμής.

«Σχεδόν το 20% των ανδρών που φτάνουν στο κέντρο υποδοχής του Western Jet Foil στο Dover ισχυρίζονται ότι είναι κάτω των 18 ετών, αλλά ο αριθμός είναι σαφώς μικρότερος. Αν χρειαστεί να κάνουμε περαιτέρω νομικές αλλαγές, θα το κάνουμε», δήλωσε ο Ρόμπερτ Τζένρικ.

Η κυβέρνηση έκανε αυστηρότερους τους κανόνες νωρίτερα εφέτος, επιτρέποντας στους αξιωματούχους να ελέγχουν και να επαληθεύουν την ηλικία των μεταναστών εάν η εμφάνιση ή η συμπεριφορά τους υποδηλώνουν ότι είναι άνω των 18 ετών.

Τα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών δείχνουν ότι από τις 1.696 περιπτώσεις που αμφισβητήθηκε η ηλικία του παιδιού μετανάστη κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, 1.118 από αυτά, ή με άλλα λόγια το 66%, διαπιστώθηκε ότι ήταν άνω των 18 ετών.

Οι αξιωματούχοι του Υπουργείου Εσωτερικών εν τω μεταξύ κάνουν μεγάλο αγώνα για να βρουν κατάλληλο κατάλυμα και στέγαση ασύλου, εν μέσω φόβων ότι άλλοι 10.000 μετανάστες θα μπορούσαν να διασχίσουν τη Μάγχη τις επόμενες έξι εβδομάδες πριν από την Πρωτοχρονιά.

Το Κέντρο Ασύλου του Manston, το οποίο δέχεται μετανάστες από το Ντόβερ, φιλοξενεί επί του παρόντος 1.200 πρόσφυγες, ενώ η χωρητικότητα του κέντρου είναι για 1600. Την περασμένη εβδομάδα ξεπεράστηκε κάθε όριο στο Manston, καθώς στο κέντρο αυτό βρίσκονταν 4.100 μετανάστες.

Πηγή: Daily Telegraph, Top Channel/ Μετάφραση: Σταυρούλα Ευαγγέλου

Πηγή: ertnews.gr

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com