Βρετανός ηθοποιός ήταν νεκρός για 7 λεπτά και επανήλθε στη ζωή – «Ιδού τι είδα»

Ο 60χρονος Shiv Grewal, υπέστη καρδιακή ανακοπή στις 9 Φεβρουαρίου του 2013, αφότου γευμάτισε με τη σύζυγό του Alison κοντά στο σπίτι τους στο νοτιοανατολικό Λονδίνο.

by Times Newsroom

Πέρασε επτά λεπτά στον παράδεισο… Ένας Βρετανός θεατρικός ηθοποιός είχε μια σύντομη επίσκεψή του στη μετά θάνατον ζωή, περιγράφοντας δημόσια τη συγκλονιστική εμπειρία που έζησε.
Ο 60χρονος Shiv Grewal, υπέστη καρδιακή ανακοπή στις 9 Φεβρουαρίου του 2013, αφότου γευμάτισε με τη σύζυγό του Alison κοντά στο σπίτι τους στο νοτιοανατολικό Λονδίνο.

Η σύζυγός του κάλεσε άμεσα ασθενοφόρο για βοήθεια, αλλά ήταν ήδη πολύ αργά.
«Ήξερα, κατά κάποιο τρόπο, ότι ήμουν νεκρός», είπε ο Grewal στο PA Real Life για την επτάλεπτη εμπειρία του. «Ένιωσα τα πράγματα εντελώς ξεχωριστά από το σώμα μου. Ήταν σαν να ήμουν σε ένα κενό, αλλά μπορούσα να νιώσω συναισθήματα και αισθήσεις».

View this post on Instagram

A post shared by shiv grewal (@artshivinder)

«Δεν είχα σώμα… Υποθέτω ότι ήταν λίγο σαν να κολυμπάς μέσα στο νερό, νιώθεις χωρίς βάρος και αποκομμένος από τον φυσικό κόσμο», συνέχισε. «Κάποια στιγμή, ταξίδευα πάνω από το φεγγάρι και μπόρεσα να δω μετεωρίτες και όλο το διάστημα».

Ο Grewal πρόσθεσε ότι ένιωθε πως «υπήρχε μια ολόκληρη σειρά από πιθανότητες, διάφορες ζωές και μετενσαρκώσεις που μου προσφέρθηκαν».

«Δεν τα ήθελα», είπε. «Έκανα πολύ σαφές ότι ήθελα να επιστρέψω στο σώμα μου, στην εποχή μου, στη γυναίκα μου και να συνεχίσω να ζω». Όταν το ασθενοφόρο κατέφτασε στο περιστατικό, οι διασώστες κατάφεραν να επανεκκινήσουν την καρδιά του Grewal.

Στη συνέχεια εισήχθη εσπευσμένα στο χειρουργείο για τοποθέτηση στεντ στην κύρια αρτηρία του, η οποία ήταν πλήρως φραγμένη. Οι γιατροί αποφάσισαν να τον βάλουν σε τεχνητό κώμα για ένα μήνα λόγω εγκεφαλικής υποξίας -ο εγκέφαλος δεν προσλαμβάνει επαρκείς ποσότητες οξυγόνου- που του προκάλεσε επιληψία.
Αν και ο 60χρονος δεν έχει αναρρώσει πλήρως από το τραυματικό αυτό γεγονός, είπε ότι συναντώντας τον θάνατο, η αντίληψή του για τη ζωή άλλαξε.

Στράφηκε στην τέχνη ως θεραπεία και τώρα διοργανώνει μια έκθεση με έργα που καταγράφουν τη μοναδική του εμπειρία.

«Θυμήθηκα όλα όσα συνέβησαν όταν η καρδιά μου σταμάτησε και προσπάθησα να τα μεταφράσω σε τέχνη», εξήγησε για την έκθεσή του, με τίτλο «Reboot», η οποία φιλοξενείται στο ξενοδοχείο Karma Sanctum Soho στο Λονδίνο μέχρι τις 24 Σεπτεμβρίου

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com