Ξεκινούν εργασίες καθαρισμού του ποταμού Μόρνου

Έργο προϋπολογισμού 1 εκατ. ευρώ

by Times Newsroom

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός υπέγραψε την σύμβαση κατασκευής του έργου: «Αποκατάσταση τεχνικών έργων και καθαρισμός ποταμού Μόρνου».

Αντικείμενο του έργου, το οποίο χρηματοδότησε και δημοπράτησε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, είναι η εκβάθυνση – διαπλάτυνση της κοίτης του Μόρνου με τη χρήση μηχανικού εξοπλισμού, σε θέσεις κατά μήκος της ροής του ποταμού, από την εκβολή του στη θάλασσα έως την γέφυρα της Ε.Ο. Ιτέας – Ναυπάκτου.

Στις περιοχές που υπάρχουν τεχνικά έργα από ζαρζανέτ ή από σκυρόδεμα και είναι μερικώς ή ολικώς κατεστραμμένα, θα γίνει πλήρης αποκατάσταση τους. Επίσης, θα γίνει σημειακή κοπή δέντρων, τεμαχισμός τους και διάθεσή τους στο Δήμο Δωρίδας.

Ο καθαρισμός θα έχει ελάχιστο πλάτος περίπου 30-50 μέτρα, μετρούμενο από το μέσο του ποταμού και εκατέρωθεν, και θα γίνει ώστε να υπάρχει ομαλή ροή των υδάτων του. Η συνολική προθεσμία για την εκτέλεση του έργου ορίστηκε στις 180 ημέρες.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Χρηματοδοτήσαμε, δημοπρατήσαμε και υλοποιούμε έργο αρχικού προϋπολογισμού 1 εκατ. ευρώ για τον καθαρισμό του Μόρνου και την αντικατάσταση όσων τεχνικών έργων έχουν καταστραφεί. Η παρέμβασή μας αποσκοπεί στη διευθέτηση του ποταμού και την εξασφάλιση της ομαλής ροής των υδάτων, ώστε να περιοριστεί ο κίνδυνος πρόκλησης πλημμυρικών φαινομένων στην ευρύτερη περιοχή».

Ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φωκίδας Γιώργος Δελμούζος δήλωσε: «Η ζούγκλα του Μόρνου επιτέλους θα εξαφανιστεί και η ασφάλεια θα επιστρέψει στις καρδιές των κατοίκων, που ζουν στην περιοχή».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com