Ξέσπασε η Νεσχάν Μουλαζίμ: Ο Ερντογάν έκλεισε το Twitter γιατί θύμωσε με το «ευχαριστώ Ελλάδα» των Τούρκων

«Η ανθρώπινη ζωή γι’ αυτούς δεν έχει καμία σημασία, μόνο όταν είναι να πάρουν ψήφους».

by Times Newsroom

H Νεσχάν Μουλαζίμ μετέφερε μαρτυρίες από την Τουρκία, με τις εφιαλτικές εκτιμήσεις να φτάνουν ακόμα και τους 50.000 νεκρούς. Το γνωστό μοντέλο με καταγωγή από την Τουρκία, εξέφρασε την ανησυχία της για τους συγγενείς και τους φίλους της που βρίσκονται εκεί, ενώ με δάκρυα στα μάτια είπε πως βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους δικούς της ανθρώπους που βιώνουν ώρες αγωνίας μετά τον φονικό σεισμό και πως ξέρει διευθύνσεις εγκλωβισμένων.

«Συγγνώμη, αλήθεια! Έχω φίλους και συγγενείς που είναι εκεί αυτή τη στιγμή! Αυτές οι εικόνες που μου έστειλαν, μέσα από τα αυτοκίνητα, προσπαθώντας να φτάσουν στα σημεία που βρίσκονται οι συγγενείς τους. Για την ακρίβεια μόλις έγινε ο σεισμός πήγαν από μια απόσταση 6.000 χιλιομέτρων, έφτασαν σε ένα σημείο και έβγαλαν τη θεία τους με τα ίδια τους τα χέρια και μετά προσπαθούσαν να φτάσουν και στους άλλους. Όσο περνάνε όμως οι ώρες, δυστυχώς, είναι όλα πολύ πιο δύσκολα», είπε ξεσπώντας κατά του τουρκικού κράτους και επισήμανε πως χάρη στη βοήθεια των άλλων χωρών σώθηκαν πολλές ανθρώπινες ζωές.

«Δεν υπάρχει τουρκικό κράτος πουθενά»

Στην συνέχεια το μοντέλο μίλησε για τους κυβερνώντες και την αδιαφορία του κράτους. «Eχω την οικογένειά μου εκεί πέρα και δεν μπορώ να μιλήσω ανοιχτά, καταλαβαίνετε, και άκουσα χθες κάποιον να λέει για τον σεισμό ότι ήταν η “μοίρα”. Ποια μοίρα; Είμαι τόσο τρελαμένη, μπορώ να σκεφτώ τρελά πράγματα. Ασχολείται μόνο να κλείσει το twitter επειδή ο κόσμος εκφράζει τη γνώμη του ελεύθερα. Η εικόνα είναι πολύ χειρότερα από όσα ακούμε. Βγαίνουν και λένε ότι σώσανε 8.000 ανθρώπους όχι πόσους χάσαμε. Στα 13 εκατομμύρια μόνο 8.000 υποστηρίζεις; Και μην ξεχνάμε, ήταν και οι πόλεις που τον υποστήριζαν. Ακόμα και τώρα σε αυτό κάνει πολιτική», ανέφερε το γνωστό μοντέλο, μιλώντας στο Mega.

«Δεν υπάρχει τουρκικό κράτος πουθενά, οι ξένοι να είναι καλά. Αντί να ασχοληθούν με τις ανθρώπινες ζωές, ασχολούνται με το Twitter και το τι λένε γι’ αυτούς. Η ανθρώπινη ζωή γι’ αυτούς δεν έχει καμία σημασία, μόνο όταν είναι να πάρουν ψήφους, τώρα δεν υπάρχουν».

«Προσπαθώ να εντοπίσω με tags στην ελληνική ΕΜΑΚ, να μιλήσω, να βρω ανθρώπους, να στείλω διευθύνσεις. υπάρχει αδιαφορία. Δεν ήταν ποτέ προετοιμασμένο το κράτος. Αυτός ο τούρκος επιστήμονας που είπε για τον σεισμό δύο χρόνια πριν, είπε ονομαστικά τις πόλεις που θα πάθουν ζημία. Πήγε να μιλήσει με την κυβέρνηση, για την ακαταλληλότητα των κτιρίων και δεν τον άκουσαν. Κάνανε απλά βόλτα μέσα στα χαλάσματα», πρόσθεσε.

«Μια νύχτα είπε ότι θα έρθει ξαφνικά, μία νύχτα όμως πήγαν οι Έλληνες και σώζουν ανθρώπους»

«Για την Ελλάδα ο κόσμος πάντα είχε αγάπη. Συγκινούμαι με αυτά που διαβάζω. Πάντα ξεκινάει η συζήτηση από την Ελλάδα. Οποιαδήποτε βοήθεια και αν έχει πάει, πάντα αναφέρονται στην Ελλάδα πρώτα. Eχει θυμώσει ακόμα και με αυτό… γι’ αυτό έκλεισε το twitter μη νομίζετε. Οτιδήποτε γράφεται, γράφουν οι άνθρωποι “ευχαριστώ γείτονα”, και αυτό το tag το έβγαλε, δεν τον συμφέρει. Μια νύχτα είπε ότι θα έρθει ξαφνικά, μία νύχτα όμως πήγαν οι Έλληνες και σώζουν ανθρώπους. Είμαι περήφανη που ζω στην Ελλάδα», επεσήμανε.

«Οι άνθρωποι μου στις φωτογραφίες είναι κάτω από τα χαλάσματα με το παιδάκι τους και φωνάζουν. Μάλλον τους έχει τελειώσει η μπαταρία του κινητού. Ακούγονται φωνές και δεν υπάρχει κανείς εκεί. Πηγαίνει ο απλός λαός να τους βοηθήσει και δεν τους αφήνουν. ”Είμαστε εδώ”, φωνάζουν. “Είμαστε εδώ ένας άντρας, μία γυναίκα και ένα παιδί”», είπε η Νεσχάν Μουλαζίμ και ξέσπασε σε λυγμούς.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή