Θερμοκρασίες ρεκόρ στο Βιετνάμ – Ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 44 βαθμούς Κελσίου

Ανησυχία λόγω της κλιματικής αλλαγής και της υπερθέρμανσης του πλανήτη

by Times Newsroom

Θερμοκρασία ρεκόρ καταγράφηκε στο Βιετνάμ το Σάββατο, καθώς η μέτρηση μετεωρολογικού σταθμού στο βόρειο τμήμα της χώρας έδειξε 44,1 βαθμούς Κελσίου.

Η μέτρηση έγινε από σταθμό στην επαρχία Ταν Χόα (κεντρικό-βόρειο τμήμα της χώρας), σύμφωνα με το εθνικό κέντρο μετεωρολογικών προβλέψεων.

Η θερμοκρασία αυτή ξεπερνά το προηγούμενο εθνικό ρεκόρ των 43,4 βαθμών Κελσίου, που καταγράφηκε στις 20 Απριλίου του 2019 στην περιοχή Χουόνγκ Κε, της επαρχίας Χα Τιν, στο κεντρικό Βιετνάμ.

«Είναι ένα ανησυχητικό ρεκόρ στο πλαίσιο της κλιματικής αλλαγής και της υπερθέρμανσης του πλανήτη», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο από την πρωτεύουσα Ανόι ο Νγκουγέν Νγκοκ Χούι, ειδικός στην κλιματολογία.

Το κλίμα στο Βιετνάμ διαφοροποιείται ανάλογα με τις περιοχές, αλλά συνολικά η χώρα εισέρχεται τώρα στους θερμότερους της μήνες.

Η Νότια Ασία βίωσε κύμα καύσωνα για το μεγαλύτερο μέρος του μήνα Απριλίου ενώ οι γειτονικές χώρες έχουν επίσης καταγράψει θερμοκρασίες ρεκόρ.

«Πιστεύω ότι αυτό το ρεκόρ θα επαναληφθεί πολλές φορές», δήλωσε ο Νγκουγέν Νγκοκ Χούι. «Επιβεβαιώνει ότι τα μοντέλα ακραίων κλιματικών συνθηκών αποδεικνύονται ακριβή».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή