1ο Artist Meeting το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, στο Myrtillo Cafe

Αυτοχρηματοδοτούμενα καλλιτεχνικά projects, μια πρωτοβουλία του μoment Creative (μC)

by Times Newsroom

Επιδιώκοντας να ενισχύσει έμπρακτα καλλιτεχνικές συνέργειες και να φέρει σε επαφή επαγγελματίες από το χώρο της τέχνης, η πλατφόρμα μoment CreativeC) διοργανώνει μια σειρά από θεματικές καλλιτεχνικές συναντήσεις που προγραμματίζονται για το 2022/23.

Η πρώτη από αυτές θα διεξαχθεί, το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, στο Myrtillo Cafe (ώρα 17:00-19:00) με ελεύθερη είσοδο και θεματική την αυτοχρηματοδότηση καλλιτεχνικών projects.

Στόχος είναι καλλιτέχνες, υπεύθυνοι παραγωγής και, γενικότερα, επαγγελματίες από διαφορετικούς καλλιτεχνικούς τομείς, πόλεις ή ακόμη και χώρες, να έχουν την ευκαιρία της προσωπικής επικοινωνίας με άλλους εκπρόσωπους του χώρου, ώστε να διευρύνουν τις επαγγελματικές τους επαφές, να αναδείξουν τη δουλειά τους και να συζητήσουν γύρω από ένα κοινό καλλιτεχνικό όραμα. Άλλωστε, οι κατάλληλες συνεργασίες έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα δεδομένου ότι οι καλλιτέχνες καλούνται συχνά να αναλάβουν μεταξύ άλλων και τη διοργάνωση, τον συντονισμό ή την παραγωγή ενός καλλιτεχνικού project.

Συγκεκριμένα, η Ντόρις Λαμπρινού και η Κωνσταντίνα Γεωργίου θα μιλήσουν για το πόσο βοηθάει τελικά η αυτοχρηματοδότηση των ιδεών και των καλλιτεχνικών projects, πόσο χρόνο αυτή καταλαμβάνει από τη δημιουργική διαδικασία και πώς τελικά προκύπτει η απόφαση για ένα τέτοιο βήμα. Η Ντόρις θα μοιραστεί την εμπειρία της ως καλλιτέχνις και η Κωνσταντίνα ως υπεύθυνη παραγωγής, με στόχο να ακολουθήσει μία ανοιχτή συζήτηση με τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους. Τη συζήτηση θα συντονίσει η Αγγελίνα Λυκόγιαννη, βασική συνεργάτις της ομάδας ‘Ανάμεσα στους Μέρμηγκες’.

Αν είσαι επαγγελματίας στο χώρο του πολιτισμού (θέατρο, χορός, κινηματογράφος, εικαστικά, μουσική, εκτέλεση παραγωγής) μπορείς να συμπληρώσεις την αίτηση συμμετοχής για το 1ο Artist Meeting, που αποτελεί μια πρωτοβουλία του μoment CreativeC) και να την αποστείλεις στο: towardsmomentcreative@gmail.com

Τι είναι όμως το μoment CreativeC);

Πρόκειται για μια πλατφόρμα mentoring η οποία απευθύνεται σε καλλιτέχνες αλλά και επαγγελματίες στον τομέα της οργάνωσης παραγωγής. Συγκεκριμένα, το μοment Creative επιδιώκει να προσφέρει ένα ευρύ φάσμα νέων δυνατοτήτων και χρήσιμων εργαλείων προς κάθε καλλιτέχνη και δημιουργό που επιθυμεί να συνδέσει τη δημιουργικότητα, την καλλιτεχνική πρακτική και τα επόμενα του βήματα στο χώρο της τέχνης. Μερικές από τις θεματικές που αγκαλιάζει η πλατφόρμα είναι οι: διοργάνωση και παραγωγή φεστιβάλ σε εσωτερικούς και δημόσιους χώρους, συνεργασίες με τοπικές κοινότητες και συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, την ανάπτυξη μακροχρόνιας σχέσης με το κοινό στο οποίο απευθύνεται κάθε καλλιτεχνικό project, διεθνείς συνεργασίες με φορείς και καλλιτέχνες του εξωτερικού, αλλά και ενημέρωση για χρηματοδοτικά προγράμματα και ανατροφοδότηση στη διαδικασία υποβολής αιτήσεων. Δημιουργός του μoment CreativeC) είναι η Κωνσταντίνα Γεωργίου.

Κωνσταντίνα Γεωργίου

Η Κωνσταντίνα γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λάρνακα. Εργάζεται ως artist mentor και creative producer, συντονίζοντας και υλοποιώντας προγράμματα καλλιτεχνικής εκπαίδευσης παιδιών, εφήβων και νέων με απώτερο στόχο την ίση πρόσβαση στις τέχνες και την κοινωνία. Το 2009 ίδρυσε την πολιτιστική ομάδα «Ανάμεσα στους Μέρμηγκες / Among the Ants», μέσω της οποίας έχει συνεργαστεί με διεθνείς ομάδες χορού και θεάτρου και επιμέρους καλλιτέχνες, για την πραγματοποίηση των παραστάσεών τους, την περιοδεία και το στρατηγικό τους σχεδιασμό. Ανάμεσα στα projects που έχει πραγματοποιήσει περιλαμβάνονται δυο φεστιβάλ (FIRST ATTEMPT/ Λάρνακα και Παιγνιόθεν/Αθήνα), καλλιτεχνικές ανταλλαγές με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, artist meetings, συνέδρια, εικαστικές εκθέσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και επαγγελματίες καλλιτέχνες. Εμπνεύστηκε και δημιούργησε το μoment Creative επειδή πιστεύει στη δύναμη της εξατομικευμένης διαδικασίας που προσφέρει το mentoring καθώς δημιουργεί χρόνο και χώρο για να αναπτύξουμε τη δημιουργικότητα μας, την αισθητική και τα επόμενα βήματα μας, είτε επιμελούμαστε μιας ιδέας καλλιτεχνικά, είτε οργανωτικά ή και τα δύο.

 

Ντόρις Λαµπρινού

Η Ντόρις Λαµπρινού σπούδασε Art & Design, Υποκριτική Θεάτρου και μουσική στο Τμήμα Κλασικών Εγχόρδων για Βιολοντσέλο και Θεωρία Μουσικής. Εργάστηκε ως creative director, ηθοποιός, δημιούργησε πρωτότυπο υλικό για θεατρικές performances και σύνθεση μουσικής σε συνεργασία με φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού. Διερευνά και επιδιώκει την καλλιτεχνική αρτιότητα με δυναμικές βασισμένες στη φωνή, τη κίνηση, την αφή, το κείμενο, το χρόνο, το κενό, το ρυθμό, και το ενεργειακό σώμα ώστε να επαναπροσδιορίσει τον θαυμάσιο και μυστηριώδη κόσμο που αναδύεται από τη συνεργασία μεταξύ εικαστικών, θεάτρου, χορού και μουσικής. Πρόσφατα δημιούργησε την ΑΜΚΕ Ars Moméntum με έδρα την Αθήνα. Θα τη βρείτε μέσω της ιστοσελίδας https://www.arsmomentum.org/  & dorislabrinou.com


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
  • Τοποθεσία: Myrtillo cafe, Τριφυλίας και Ευσταθίου, στάση μετρό Πανόρμου
  • Ημερομηνία: Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022, 17:00-19:00
  • Είσοδος ελεύθερη
  • Δήλωση συμμετοχής: Ε. towardsmomentcreative@gmail.com Τ. 6978864818
  • Οργάνωση 1ου artist meeting: Βίκυ Μπαρμπόκα, Έλενα Ντόσα

Περισσότερες πληροφορίες για το μοment creative

  • W: themomentcreative.com
  • FB: momentcreativebyamongtheants
  • IG: themomentcreative

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή