Ζήτημα μιας μέρας η κατάληψη του Azovstal, λέει ο Τσετσένος ηγέτης

«Σήμερα, με τη βοήθεια του Παντοδύναμου, θα ... αναλάβουμε πλήρως την Azovstal», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Telegram.

by Times Newsroom

Σήμερα εκτιμάει ο Τσετσένος ηγέτης Ραμζάν Καντίροφ και σύμμαχος του Βλαντιμίρ Πούτιν, ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα καταλάβουν πλήρως το εργοστάσιο σιδήρου και χάλυβα Azovstal στην ουκρανική πόλη-λιμάνι της Μαριούπολης, αναφέρει το Reuters.

«Σήμερα, με τη βοήθεια του Παντοδύναμου, θα … αναλάβουμε πλήρως την Azovstal», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Telegram.

Το εργοστάσιο είναι ένα από τα μεγαλύτερα μεταλλουργικά εργοστάσια της Ευρώπης, και έχει αναδειχθεί στο τελευταίο οχυρό για τους Ουκρανούς που υπερασπίζονται με σθένος τη Μαριούπολη.

Η Ρωσία κάλεσε νωρίτερα τις ουκρανικές δυνάμεις που βρίσκονται στο εργοστάσιο Azovstal να καταθέσουν τα όπλα τους μέχρι το μεσημέρι ώρα Μόσχας, προθεσμία που παρήλθε πριν από δύο ώρες. Έτσι, έχει ξεκινήσει η έφοδος των ρωσικών δυνάμεων για την κατάληψη του χαλυβουργείου, σύμφωνα με τους φιλορώσους αυτονομιστές.

Η Μαριούπολη, ένα στρατηγικό λιμάνι στην ακτή της Αζοφικής Θάλασσας με πληθυσμό άνω των 400.000 πριν από τον πόλεμο, πολιορκείται από τα ρωσικά στρατεύματα από τις αρχές Μαρτίου. Η κατάληψη της πόλης θα αποτελέσει ένα σημαντικό στρατηγικό έπαθλο για τη Ρωσία, προσφέροντάς της τον έλεγχο μιας τεράστιας έκτασης της νότιας και ανατολικής Ουκρανίας.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com