Ο Πρόεδρος του Λιβάνου, Ζόζεφ Αούν, δήλωσε τη Δευτέρα στον αρχηγό της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ ότι είναι αποφασισμένος να εδραιώσει την εξουσία του κράτους, μέσω των ενόπλων δυνάμεών του, μέχρι τα σύνορα με το Ισραήλ, όπου η υποστηριζόμενη από το Ιράν, Χεζμπολάχ, διατηρεί ισχυρή παρουσία.
Ο Αούν, ο οποίος υποδεχόταν στη Βηρυτό τον ναύαρχο Μπραντ Κούπερ, επικεφαλής της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ για τη Μέση Ανατολή, επιβεβαίωσε «την αποφασιστικότητα του λιβανικού κράτους να επεκτείνει την εξουσία του, μέσω των ενόπλων δυνάμεών του, μέχρι τα νότια σύνορα», ανέφερε η προεδρία σε ανακοίνωσή της.
Οι δύο άνδρες συζήτησαν τις προετοιμασίες για την εφαρμογή μιας συμφωνίας-πλαισίου μεταξύ του Λιβάνου, του Ισραήλ και των ΗΠΑ, προστίθεται στην ανακοίνωση.
During an ongoing trip to the Middle East, Adm. Brad Cooper, CENTCOM commander, engaged senior civilian and military leaders in Israel and Lebanon. While in Lebanon, Cooper and his staff met with President Joseph Aoun and Lebanese Armed Forces Commanding General Rodolphe Haykal.… pic.twitter.com/9KRSJyNJIR
— U.S. Central Command (@CENTCOM) June 29, 2026
Πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο
