Αίγυπτος: Ο αναλφαβητισμός είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του πολιτισμού μας

by Times Newsroom

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του «Εθνικού Διαλόγου», ο συγγραφέας και μυθιστοριογράφος Γιουσέφ Αλ Κάεντ, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου  των Επιτρόπων Διαλόγου, τόνισε ότι ο πολιτισμός χρειάζεται μια πραγματική ανύψωση στο αιγυπτιακό κράτος, επισημαίνοντας ότι το Υπουργείο Πολιτισμού στην Αίγυπτο κάνει καλά τον ρόλο του, αλλά το πρόβλημα βρίσκεται στη διανομή του προϋπολογισμού, όσον αφορά το πρόβλημα του αναλφαβητισμού, που είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του πολιτισμού.

Ο Αλ Κάεντ είπε στη διάρκεια της ομιλίας του στη συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτισμού και Εθνικής Ταυτότητας που γίνονται στο πλαίσιο των συνεδριάσεων του κοινωνικού άξονα του Εθνικού Διαλόγου, υπό τον τίτλο «Το μέλλον του πολιτισμού στην Αίγυπτο, τρόποι μεγιστοποίησης του οφέλους από τα αιγυπτιακά πολιτιστικά ιδρύματα», ότι ο πολιτισμός δεν φτάνει σε κάθε συνοικία, γειτονιά, ή αιγυπτιακό σπίτι.

 «Δεν φτάνει στα χωριά παρά μόνο τυχαία, και αν και γίνεται καλή προσπάθεια από το Υπουργείο Πολιτισμού, αλλά οφείλουμε να δώσουμε λύση το πρόβλημα της κατανομής των κονδυλίων, ώστε να προσεγγίσουμε τους εργαζόμενους σε αυτά τα μέρη και αυτό θα ήταν σημαντικό, τονίζοντας ανάγκη να υπάρξει μια πραγματική αντιμετώπιση ενάντια στον αναλφαβητισμό που απειλεί τον κοινωνικό ιστό.

Διευκρίνισε ότι και ο ίδιος είναι από την περιφέρεια, προσθέτοντας:

«Είμαι τέκνο του χωριού και από τα παιδικά μου χρόνια, δεν έχει προβληθεί ούτε μια ταινία στο χωριό μου. Όσο για το θέατρο, αυτό είναι μια πολυτέλεια που δεν την γνωρίζει το χωριό…

» Όποιος μένει στα χωριά γνωρίζει πρώτος την εξαιρετική παρακμή του πολιτισμού εκεί και θα πρέπει να υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον να περάσει ο σημερινός μας πολιτισμός στο αιγυπτιακό χωριό προκειμένου να εξαλειφθεί ο αναλφαβητισμός».

youm7

The Hellenic Information Team

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com