Σχεδόν δύο φορές το χρόνο πραγματοποιούνται στο νησί μαζικές Στειρώσεις αδέσποτων σκύλων για τον κάθε Δήμο (Ανατολικής & Δυτικής Σάμου).
Σε αυτές, δίνεται η δυνατότητα δωρεάν συμμετοχής ιδιοκτητών ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και κτηνοτρόφων. Δωρεάν επίσης, συμμετέχουν όλοι οι ιδιοκτήτες που υιοθέτησαν ένα πρώην αδέσποτο σκύλο, που κατά τη στιγμή της υιοθεσίας δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί η στείρωση ( πχ κουταβάκια ).
Οι στειρώσεις πραγματοποιήθηκαν με εθελοντές ενός μεγάλου κτηνιατρείου από τη Γερμανία, με άδεια του ΓΕΩΤ.Ε.Ε, ενώ συνεχίζουν να λαμβάνουν χώρα καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου με ντόπιους κτηνιάτρους.
Το Σωματείο μας δραστηριοποιείται στην Ανατολική Σάμο και αυτή τη φορά στειρώθηκαν 44 σκυλάκια & 9 γατάκια. Μαζί με την στείρωση τοποθετήθηκε ηλεκτρονική σήμανση, ενώ ελέγχθηκαν για kala-azar, με τα περισσότερα από αυτά ευτυχώς αρνητικά.
Σχετικός σύνδεσμος: https://www.facebook.com/share/p/18yYuetQ8S/
