Άλεξ Νορθ (1910 – 1991) Αμερικανός συνθέτης

...ιδιαίτερα γνωστός για τις μουσικές του συνθέσεις ταινιών, συμπεριλαμβανομένου το Λεωφορείον ο Πόθος (στο οποίο έγινε ένα από τα πρώτα θέματα ταινιών, βασισμένο στη τζαζ), το Βίβα Ζαπάτα!, το Σπάρτακος, το Κλεοπάτρα αλλά και το Ποιος Φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ;. Επίσης, ήταν ο πρώτος συνθέτης που έλαβε Τιμητικό Όσκαρ, στην Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών.

by Times Newsroom

Ο Άλεξ Νορθ (Alex North, 4 Δεκεμβρίου 1910 – 8 Σεπτεμβρίου 1991) ήταν Αμερικανός συνθέτης ιδιαίτερα γνωστός για τις μουσικές του συνθέσεις ταινιών, συμπεριλαμβανομένου το Λεωφορείον ο Πόθος (στο οποίο έγινε ένα από τα πρώτα θέματα ταινιών, βασισμένο στη τζαζ), το Βίβα Ζαπάτα!, το Σπάρτακος, το Κλεοπάτρα αλλά και το Ποιος Φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ;. Επίσης, ήταν ο πρώτος συνθέτης που έλαβε Τιμητικό Όσκαρ, στην Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών.

Ο Alex North, με το πραγματικό του όνομα να είναι Isadore Soifer, γεννήθηκε στο Chester της Πενσυλβανίας, από εβραϊκής καταγωγής γονείς, τον Jesse και την Baila (Bessie), οι οποίοι είχαν αποχωρήσει από τη Ρωσική Αυτοκρατορία για τις Ηνωμένες Πολιτείες γύρω στο 1906. Ο Jesse προερχόταν από την Bila Tserkva και η Besie καταγόταν από την Οδησσό (και οι δύο πόλεις βρίσκονται τώρα στην Ουκρανία). Στις ΗΠΑ, ο Jesse δούλευε ως σιδηρουργός και η Bessie είχε ένα παντοπωλείο. Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο North υπηρέτησε ως αρχηγός στην ειδική υπηρεσία του Αμερικανικού Στρατού από το 1942 έως το 1946. Εκεί ήταν υπεύθυνος για προγράμματα “αυτοψίας” σε ψυχιατρικά νοσοκομεία. Επίσης, συνέθεσε μουσική για περισσότερα από είκοσι έξι ντοκιμαντέρ του Υπουργείου Πολέμου της Αμερικής, όσο υπηρετούσε.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com