Αλέξανδρος Γιωτόπουλος: Πήρε άδεια από τη φυλακή ο αρχηγός της 17 Νοέμβρη – Η αντίδραση του Κώστα Μπακογιάννη

Την πρώτη του άδεια εδώ και 20 χρόνια που παραμένει κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού πήρε ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος.

by Times Newsroom

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία» ο «Λάμπρος» της 17 Νοέμβρη τη Δευτέρα 11 Ιουλίου, βγήκε από τη φυλακή με τριήμερη άδεια και επέστρεψε στον Κορυδαλλό την Τετάρτη 13 Ιουλίου, μία ημέρα πριν τη μαύρη επέτειο για τα 30 χρόνια από τον θάνατο του Θάνου Αξαρλιάν.

Ο Γιωτόπουλος έχει καταδικαστεί σε 17 φορές ισόβια και σε 25 χρόνια για ηθική αυτουργία σε 17 δολοφονίες και ληστείες, ενώ μέχρι και το 2018 είχαν απορριφθεί όλα τα αιτήματά του για άδεια.

Ο εγκέφαλος της 17Ν, όπως αναφέρει η εφημερίδα, κατέθεσε νέο αίτημα τον περασμένο μήνα και το οποίο έγινε δεκτό, βγαίνοντας έτσι για πρώτη φορά από τη φυλακή.

Η αντίδραση του Κώστα Μπακογιάννη

Με ανάρτησή του στο Facebook ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, σχολίασε την είδηση για την άδεια στον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο τονίζοντας ότι θα πρέπει να δοθούν εξηγήσεις.

«Δόθηκε άδεια τριήμερη στον αρχηγό της 17 Νοέμβρη; Εν κρυπτώ; Δηλαδή, τουλάχιστον αμήχανα; Και μάλιστα στην επέτειο της δολοφονίας του Θάνου Αξαρλιάν; Ισχύει; Απαιτούνται εξηγήσεις δημόσια και ξεκάθαρα», αναφέρει ο Κώστας Μπακογιάννης.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή