Αμερικανικά C-130 έριξαν 66 δέματα με γεύματα για τον πληθυσμό της Γάζας

Πρόκειται για την πρώτη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας των ΗΠΑ

by Times Newsroom

Tρία αμερικανικά αεροσκάφη C-130 έριξαν συνολικά 66 δέματα με γεύματα για τον πληθυσμό της Γάζας.

Πρόκειται για την πρώτη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας των ΗΠΑ στη Γάζα, σύμφωνα με το Reuters.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν στο πρακτορείο ότι τρία αμερικανικά C-130 έριξαν ανθρωπιστικές προμήθειες πάνω από τη Γάζα το Σάββατο. Οι προμήθειες περιλάμβαναν 66 συνολικά δέματα – 22 από κάθε αεροσκάφος – σύνολο 38.000 γεύματα που έπεσαν για τους κατοίκους της Γάζας.

Με απόφαση Μπάιντεν η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

Την Παρασκευή, ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι οι ρίψεις από αέρος θα ξεκινήσουν σύντομα κατά τη διάρκεια συνάντησης στον Λευκό Οίκο με την Ιταλίδα πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι και είχε πραγματοποιήσει και σχετική ανάρτηση.

«Η απώλεια ανθρώπινων ζωών είναι σπαρακτική. Οι άνθρωποι είναι τόσο απελπισμένοι, αθώοι άνθρωποι βρέθηκαν σε έναν τρομερό πόλεμο μη μπορώντας να θρέψουν τις οικογένειές τους», είπε μεταξύ άλλων ο Μπάιντεν, πριν προσθέσει: «Και πρέπει να κάνουμε περισσότερα και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα κάνουν περισσότερα. Τις επόμενες ημέρες, θα ενωθούμε με τους φίλους μας στην Ιορδανία και άλλους για την παροχή από αέρος πρόσθετων τροφίμων και προμηθειών».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com