Τον θάνατο του κιθαρίστα τους, Angelo Bruschini, ανακοίνωσαν οι Massive Attack, λίγους μόλις μήνες μετά την δημοσιοποίηση της μάχης που έδινε με τον καρκίνο του πνεύμονα.

«Καλο παράδεισο Angelo. Ένα λαμπρό και εκκεντρικό ταλέντο. Αδύνατο να ποσοτικοποιήσει κανείς τη συνεισφορά σου στους Massive Attack. Πόσο τυχεροί ήμασταν που μοιραστήκαμε τη ζωή μαζί σου» έγραψε το συγκρότημα στο Twitter.

 

 

Το καλοκαίρι ο μουσικός είχε κάνει μια ανάρτηση στο Facebook λέγοντας ότι τα πράγματα με τον καρκίνο δεν πάνε καλά. «Δύο φορές οι ειδικοί στο νοσοκομείο μου είπαν «καλή τύχη» για τον καρκίνο στον πνεύμονα. Νομίζω την πάτησα. Είχα μια καλή ζωή, είδα πολλά, συνάντησα υπέροχους ανθρώπους, αλλά νομίζω ότι η πόρτα κλείνει, μάλλον θα γράψω βιβλίο» έλεγε.

Οι Massive Attack   ήταν προγραμματισμένο να εμφανιστούν στην Ελλάδα στις 3 Ιουλίου 2022 στο Release Athens. Η εμφάνισή τους, όμως, ακυρώθηκε λόγω της ασθένειας του Bruschini.

Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή στο Facebook και η σύζυγός του Bruschini, Jessica. «Με μεγάλη λύπη ανακοινώνω ότι ο πανέμορφος σύζυγός μου, Angelo Bruschini, πέθανε στις 23 Οκτωβρίου 2023 στις 12.15 π.μ. Ήταν από έναν σπάνιο και επιθετικό καρκίνο».

 

Ο γεννημένος στο Μπρίστολ καλλιτέχνης εντάχθηκε στους Massive Attack τη δεκαετία του 1990, μετά τη δημιουργία της κολεκτίβας το 1988. Ο Bruschini δάνεισε κυρίως το ταλέντο του στην επιτυχία του συγκροτήματος το 1998, Angel, η οποία έχει εμφανιστεί σε πολυάριθμες τηλεοπτικές εκπομπές, διαφημίσεις και ταινίες.

Ποιοι είναι οι Massive Attack

Οι Massive Attack είναι ένα αγγλικό trip hop συγκρότημα (είδος ηλεκτρονικής μουσικής) που δημιουργήθηκε στο Μπρίστολ. Το ντεμπούτο τους το έκαναν το 1991 με το άλμπουμ Blue Lines, μπαίνοντας στα τσαρτ με το κομμάτι Unfinished Sympathy, το οποίο αργότερα ψηφίστηκε ως το 63ο καλύτερο κομμάτι όλων των εποχών σε γκάλοπ του βρετανικού περιοδικού New Musical Express.

Το 1988, το άλμπουμ τους Mezzanine, με το κομμάτι Teardrop, καθώς και το άλμπουμ 100th Window βρέθηκαν στο νούμερο 1 στα τσαρτς στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τόσο το Blue Lines όσο και το Mezzanine βρίσκονται στη λίστα των 500 καλύτερων άλμπουμ όλων των εποχών του Rolling Stone.

Το συγκρότημα έχει κερδίσει αρκετά μουσικά βραβεία κατά τη διάρκεια της καριέρας του, συμπεριλαμβανομένου του βραβείου BRIT, δύο EMAs και δύο Q Awards. Έχουν κυκλοφορήσει συνολικά πέντε άλμπουμ και έχουν πουλήσει πάνω από 11 εκατομμύρια αντίγραφα παγκοσμίως.