Αντιδράσεις στην Ουαλία: Ο πρωθυπουργός έμεινε σε πεντάστερο ξενοδοχείο με λεφτά του Κατάρ

Πήγε να παρακολουθήσει το Μουντιάλ στο οποίο έπαιρνε μέρος η Εθνική ομάδα της χώρας του.

by Times Newsroom

Το γεγονός ότι η κυβέρνηση του Κατάρ πλήρωσε για να μείνει ο πρωθυπουργός της Ουαλίας Μαρκ Ντρέικφορντ σε ένα πολυτελές πεντάστερο ξενοδοχείο στη διάρκεια της επίσκεψής του για να παρακολουθήσει το Μουντιάλ, έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις. Μαζί με τον πρωθυπουργό,  ήταν ο υπουργός Οικονομικών Βόχαν Γκέθινγκ και τέσσερις αξιωματούχοι, οι οποίοι φιλοξενήθηκαν για τρεις ημέρες στο ξενοδοχείο Ritz-Carlton της Ντόχα, όπως αποκάλυψε ένα αίτημα που κατατέθηκε προς την κυβέρνηση με βάση την ισχύουσα Ελευθερία προς την Πληροφόρηση (FOI).

Η συγκεκριμένη κίνηση δεν ταιριάζει με την στάση της κυβέρνησης της Ουαλίας, η οποία ήταν ιδιαίτερα επικριτική απέναντι στην κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Κατάρ πριν και κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου.

Η απάντηση του Ντρέικφορντ ήταν πως έλαβαν την απόφαση να παρακολουθήσουν την διοργάνωση και να προωθήσουν την Ουαλία και τις αξίες της στην παγκόσμια σκηνή καθώς και να επεκτείνουν τους οικονομικούς της δεσμούς με το κράτος του Κόλπου.

Ωστόσο από τη μεριά της, η αρχηγός των Φιλελεύθερων Δημοκρατών Ουαλίας, Τζέιν Ντοντς, είπε στο BBC Wales ότι “αποδεχόμενος αυτό το δώρο από την καταριανή κυβέρνηση ο Μαρκ Ντρέικφορντ έχει πιθανόν υπονομεύσει τη δέσμευση της κυβέρνησης της Ουαλίας προς τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και των γυναικείων δικαιωμάτων”. Μάλιστα, η ίδια πρότεινε να δωρίσει η κυβέρνηση το ποσό που κόστισε το ταξίδι σε οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Δεν έμεινε αναπάντητη η δήλωσή της από την κυβέρνηση της Ουαλίας: “Αυτή ήταν μια ευκαιρία για να συζητήσουμε για ευκαιρίες στον τομέα του εμπορίου και των επενδύσεων, να συναντηθούμε με μέλη της καταριανής κυβέρνησης και της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για να συζητήσουμε για τα δικαιώματα των εργαζομένων και να συμμετάσχουμε σε συναντήσεις πολιτιστικού περιεχομένου για να ενισχύσουμε τους δεσμούς μεταξύ του Κατάρ και της Ουαλίας. Η απόφαση ήταν ακόμη μια ευκαιρία για να μοιραστούμε τις αξίες μας για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+, των εργατών και την πολιτική και θρησκευτική ελευθερία”.

Η απάντηση της FOI, σύμφωνα με την κυβέρνηση της Ουαλίας, ήταν: “Συνολικά οκτώ αξιωματούχοι και δύο υπουργοί ταξίδεψαν στο Κατάρ για το Παγκόσμιο Κύπελλο”.

“Το κατάλυμα για δύο υπουργούς και για τους συνοδούς τους– τέσσερις αξιωματούχους– έγινε από την καταριανή κυβέρνηση χωρίς κόστος. Ένα πακέτο φιλοξενίας προσφέρθηκε από την καταριανή κυβέρνηση στους επικεφαλής κάθε χώρας που προκρίθηκε για το Μουντιάλ, αλλά η κυβέρνηση της Ουαλίας δεν έχει πληροφορίες για την αξία αυτού του πακέτου. Οι υπόλοιποι τέσσερις αξιωματούχοι ταξίδεψαν στην οικονομική θέση.

Το συνολικό κόστος των τεσσάρων πτήσεων μετ’ επιστροφής ήταν 4.294 ευρώ. Το συνολικό κόστος για το κατάλυμα στη Ντόχα για 4 αξιωματούχους που ταξίδεψαν στην οικονομική θέση ήταν 23.102 ευρώ και το ξενοδοχείο ήταν τετράστερο”.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com