Απομονώνεται η Χαμάς, Ιράν και Χεζμπολάχ νίπτουν τας χείρας τους

 Παρά τη δημόσια υποστήριξη του Ιράν προς την Χαμάς, η Τεχεράνη αποφάσισε να μην απειλεί με πόλεμο εναντίον του Ισραήλ «στο όνομα της Χαμάς», αναφέρει ιρανικό δημοσίευμα.

by Times Newsroom

 Παρά τη δημόσια υποστήριξη του Ιράν προς την Χαμάς, η Τεχεράνη αποφάσισε να μην απειλεί με πόλεμο εναντίον του Ισραήλ «στο όνομα της Χαμάς», αναφέρει ιρανικό δημοσίευμα.

Σύμφωνα με αυτό, ο ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεΐ είπε στον επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε, ότι η χώρα του δεν θα ξεκινήσει πόλεμο εναντίον του Ισραήλ για λογαριασμό της Χαμάς, κατά τη διάρκεια συνάντησης μεταξύ των δύο ατόμων στις αρχές Νοεμβρίου.

Η Τεχεράνη δεν γνώριζε για την επίθεση της Χαμάς

Σύμφωνα με την πηγή, η θέση του Χαμενεΐ προήλθε από το γεγονός ότι «η Χαμάς δεν ενημέρωσε την Τεχεράνη για την πρόθεσή της να επιτεθεί στο Ισραήλ».

Η επίθεση στους οικισμούς γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας οδήγησε στο θάνατο 1.200 Ισραηλινών και στον τραυματισμό περισσότερων από 5.000 άλλων, εκτός από την απαγωγή 239 ομήρων, ένα καταστροφικό και άνευ προηγουμένου κόστος για το Ισραήλ από την ίδρυσή του.

Ωστόσο, ο Χαμενεΐ διαβεβαίωσε τον Χανίγιε ότι το Ιράν θα συνεχίσει να υποστηρίζει πολιτικά την οργάνωση, αλλά «δεν θα παρέμβει άμεσα στον πόλεμο».

Υποστηρίζεται επίσης ότι ο Χαμενεΐ ζήτησε από τον Χανίγιε να είναι προσεκτικός για να φιμώσει τις φωνές εντός της Χαμάς που καλούν το Ιράν και τη Χεζμπολάχ να συμμετάσχουν δυναμικά στην εκστρατεία κατά του Ισραήλ.

Η Χεζμπολάχ είχε άγνοια των προθέσεων της Χαμάς

Σύμφωνα με πληροφορίες και η Χεζμπολάχ του Λιβάνου δεν γνώριζε καν την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ και το έμαθε μετά την έναρξη του πολέμου.

Τρεις πηγές κοντά σε αυτήν την ομάδα του Λιβάνου είπαν στο Reuters ότι μαχητές της Χεζμπολάχ δεν βρίσκονταν καν σε χωριά κοντά στην πρώτη γραμμή με το Ισραήλ και ότι δεν υπήρχε κατάσταση συναγερμού σχετικά με αυτήν την ομάδα.

Ένας από τους διοικητές της Χεζμπολάχ είπε στο Reuters σχετικά: «Το μάθαμε μετά την έναρξη του πολέμου».

The Hellenic Information Team

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com