Athens Photo Festival 2022 – με προσανατολισμό στη σύγχρονη φωτογραφία

Ξεκίνησε στο Μουσείο Μπενάκη με 102 καλλιτέχνες από 28 χώρες

by Times Newsroom

Tο Athens Photo Festival, που συμπληρώνει φέτος τριάντα πέντε χρόνια παρουσίας, αποτελεί το σημαντικότερο διεθνές καλλιτεχνικό γεγονός για τη φωτογραφία στην Ελλάδα και ένα από τα πέντε παλαιότερα φεστιβάλ φωτογραφίας στον κόσμο.

Mε εμφανή προσανατολισμό στη σύγχρονη φωτογραφία, το Φεστιβάλ επικεντρώνεται με διάθεση διερευνητική και κριτική στα ζητήματα και τους προβληματισμούς της σημερινής κοινωνικής πραγματικότητας, αναδεικνύοντας το ρόλο της φωτογραφίας και του οπτικού πολιτισμού.

Εκθέσεις με τη συμμετοχή 102 καλλιτεχνών από 28 χώρες καθώς και ένα σύνολο δράσεων -εκπαιδευτικά προγράμματα, δράσεις δικτύωσης, παράλληλες εκδηλώσεις– θα συγκροτήσουν μια ευρεία πλατφόρμα ανάδειξης της σύγχρονης φωτογραφικής δημιουργίας και αλληλεπίδρασης με την ευρύτερη πολιτιστική κοινότητα.

Το κεντρικό εκθεσιακό πρόγραμμα του Φεστιβάλ διασταυρώνει φωτογραφικά έργα, οπτικοακουστικό υλικό, εγκαταστάσεις και καλλιτεχνικές εκδόσεις, ενισχύοντας τον καλλιτεχνικό, κοινωνικό και πολιτικό διάλογο.

Πρόκειται για μια μεγάλη σε έκταση εκθεσιακή παραγωγή, η οποία θα αναπτυχθεί σε 3.000 τετραγωνικά μέτρα, καταλαμβάνοντας όλους τους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου Μπενάκη / Πειραιώς 138.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Athens Photo Festival 2022 θα βρείτε στο www.photofestival.gr.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com