Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία προτρέπουν τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν την Ουκρανία

Σε επιφυλακή μετά τη «βόμβα» των ΗΠΑ για πιθανή εισβολή των Ρώσων

by Times Newsroom

Ένας «παγκόσμιος συναγερμός» έχει σημάνει μετά την εκτίμηση των ΗΠΑ ότι η Ρωσία μπορεί «ανά πάσα στιγμή» να εισβάλει στην Ουκρανία, με αρκετές χώρες να προειδοποιούν τους πολίτες τους που βρίσκονται στην περιοχή να την εγκαταλείψουν.

Έτσι, Νέα Ζηλανδία και Αυστραλία έδωσαν συγκεκριμένες οδηγίες, ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων χωρών, μεταξύ των οποίων είναι και η Ελλάδα, η οποία συνέστησε τους Έλληνες πολίτες να βρίσκονται σε επαφή με την πρεσβεία της χώρας μας στο Κίεβο.

«Η συμβουλή μας είναι σαφής, αυτή είναι μία δύσκολη κατάσταση… θα πρέπει να αναζητήσετε τρόπο να εγκαταλείψετε την Ουκρανία», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Εξωτερικών της Νέας Ζηλανδίας σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής: «Η Νέα Ζηλανδία δεν έχει διπλωματική εκπροσώπηση στην Ουκρανία και η ικανότητα της κυβέρνησης να παρέχει προξενική βοήθεια στους Νεοζηλανδούς της Ουκρανίας είναι επομένως πολύ περιορισμένη».

 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com