Αύξηση Σύρων μεταναστών καταγράφουν οι Κύπριοι, αραβικό δημοσίευμα

«Η Κύπρος ανακοίνωσε αύξηση της ροής Σύρων στην επικράτειά της»

by Times Newsroom

Αύξηση του αριθμού των Σύρων μεταναστών την Κύπρο ανακοίνωσε το κυπριακό υπουργείο Εσωτερικών, που συμπίπτει με την άφιξη 120 Σύρων τις τελευταίες ημέρες, γράφει η ‘Σαμ Τάιμς’ της Συρίας.

Το υπουργείο ανέφερε ότι υπήρξαν πρόσφατες αλλαγές στους τρόπους μεταφοράς μεταναστών, γεγονός που επηρέασε τον αριθμό των παράνομων μεταναστών που φτάνουν δια θαλάσσης, σημειώνοντας ότι ο αριθμός των Σύρων που φθάνουν έχει αυξηθεί.

Το υπουργείο Εσωτερικών πρόσθεσε ότι οι αρχές καταβάλλουν προσπάθειες σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο για τη διαχείριση της αυξημένης μετανάστευσης, ιδίως από τη Συρία.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Cyprus Times», τις τελευταίες ημέρες περισσότεροι από 120 μετανάστες έφτασαν στο νησί της Κύπρου με δύο βάρκες και εντοπίστηκαν να πλέουν στα ανοιχτά του Κάβο Γκρέκο (Αγία Νάπα), γεγονός που δείχνει ότι οι πληροφορίες επιβεβαίωσαν την αναχώρηση των δύο σκαφών από τη Συρία.

Και ο κυπριακός ιστότοπος «sigmalive» επιβεβαίωσε ότι το βράδυ της περασμένης Τετάρτης εθεάθη ένα ξύλινο σκάφος, με 95 μετανάστες, 23 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά του Κάβο Γκρέκο, για να εντοπίσουν ένα ακόμη σκάφος λίγο μετά, 16 ναυτικά μίλια μακριά, με 18 μετανάστες.

Ο ιστότοπος επισήμανε ότι τα δύο σκάφη μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Λάρνακας, με συνολικά 113 μετανάστες, μεταξύ των οποίων 78 άνδρες, εννέα γυναίκες και 26 παιδιά, ενώ οι αρχές συνέλαβαν τέσσερα άτομα ύποπτα για τη λαθρεμπορία.

Αυτό συνέπεσε με τη συνάντηση των υπουργών Εσωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την περασμένη Πέμπτη, για να συζητήσουν τη μεταναστευτική κρίση, καθώς και τις διαδικασίες που σχετίζονται με το άσυλο.

Τους τελευταίους μήνες, οι επιχειρήσεις λαθρεμπορίας ανθρώπων έχουν κλιμακωθεί από την επαρχία Ταρτούς στην Κύπρο σε όλη τη Μεσόγειο.

Τα παραπάνω ώθησαν τις κυπριακές αρχές να κηρύξουν κατάσταση έκτακτης ανάγκης πριν από περισσότερο από ένα χρόνο, όπως σημειώνεται.

The Hellenic Information Team

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com