Δεν βάζουν μυαλό οι Σκοπιανοί: Νέα πρόκληση Μίτσκοσκι – Μιλά για… Μακεδονία από την Ουάσιγκτον

Χωρίς να υπάρχει καμία πρόκληση από την ελληνική πλευρά, τα Σκόπια τραβούν ολοένα και περισσότερο το σχοινί.

by Times Newsroom

Για μία ακόμη φορά, προκλητικός εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, ο οποίος θα δώσει το παρών στη σύνοδο του ΝΑΤΟ το τριήμερο (9-11/7) στην Ουάσιγκτον επιμένοντας με δηλώσεις του στη χρήση του όρου Μακεδονία.

Ο Μίτσκοσκι, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του από την Ουάσιγκτον, όπου βρίσκεται ήδη από χθες Κυριακή (7/7) αναφέρει:

«Αυτό που θέλω επίσης να σημειώσω είναι ο μεγάλος αριθμός διμερών συναντήσεων που θα έχω τις επόμενες ημέρες με ηγέτες κρατών που είναι μέλη της συμμαχίας του ΝΑΤΟ. Ακόμη θα έχω συναντήσεις με επιχειρηματικούς κύκλους εδώ στις ΗΠΑ, όπου θα παρουσιάσω τις δυνατότητες που προσφέρει η Μακεδονία για επενδύσεις», ανέφερε ο Μίτσκοσκι.

«Θα αναγγείλω ακόμη μία νέα ξένη επένδυση από μια εταιρεία που είναι μεταξύ των 500 μεγαλύτερων εδώ στις ΗΠΑ, νέες επενδύσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ και νέες θέσεις εργασίας για τους πολίτες της Μακεδονίας.» συμπλήρωσε.

«Αυτή είναι η βασική προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης στη Μακεδονία. Θα ήθελα επίσης να αναφέρω ότι θα αξιοποιήσω τις επόμενες μέρες στη Νέα Υόρκη για να συναντηθώ με τη μακεδονική διασπορά, τους Μακεδόνες ομογενείς», σημείωσε ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι στο μήνυμά του αυτό.

Η στάση της Βόρειας Μακεδονίας έχει θορυβήσει την Αθήνα με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να θέτει επί τάπητος στους συμμάχους τη στάση τη νέας ηγεσίας της Βόρειας Μακεδονίας και να απαιτήσει απόλυτο σεβασμό της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας συνοδεύεται στην επίσκεψή του αυτή από τους υπουργούς Εξωτερικών, ‘Αμυνας και Εσωτερικών της χώρας του.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com