Δημοσκόπηση ΚΑΠΑ Research: Άνετο προβάδισμα για ΝΔ – Δεν πείθει ο Κασσελάκης – Δεν θέλουν επιστροφή Τσίπρα, ούτε συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ με ΠΑΣΟΚ

Άνετο προβάδισμα διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, όπως προκύπτει από τη μεγάλη δημοσκόπηση της KΑΠΑ Research, με φόντο τις εξελίξεις που προκάλεσε στο πολιτικό σύστημα το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

by Times Newsroom

Η ΝΔ φαίνεται ότι ξεπερνά τον πήχυ του 30%, ενώ αντιθέτως ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει κάτω από το 15% με το ΠΑΣΟΚ να τον πλησιάζει στη μία μονάδα περίπου, χωρίς όμως να ενισχύει τις δυνάμεις του. Τα υπόλοιπα κόμματα, με μικρές αυξομειώσεις κρατούν τις δυνάμεις που κατέγραψαν στις ευρωεκλογές. Ευρεία πλειοψηφία καταγράφει και η άποψη ότι η κυβέρνηση πρέπει να αφεθεί να συνεχίσει στο έργο της, σε ποσοστό 66%, με ένα 29% να ζητά πρόωρες εκλογές.

Ως προς την πρόθεση ψήφου τα ποσοστά των κομμάτων καθορίζονται ως εξής:

 • ΝΔ: 30,3%
 • ΣΥΡΙΖΑ: 13,5%
 • ΠΑΣΟΚ: 12,2%
 • Ελληνική Λύση: 8,5%
 • ΚΚΕ: 7,9%
 • Νίκη: 3,4%
 • Πλεύση Ελευθερίας: 3,2%
 • Φωνή Λογικής: 3%
 • Νέα Αριστερά: 1,8%
 • ΜέΡΑ25: 1,8%
 • Άλλο κόμμα: 2,3%
 • Αδιευκρίνιστη ψήφος: 12,1%

Αυτό που συντριπτικά απασχολεί τον κόσμο είναι, όπως ήταν αναμενόμενο, η ακρίβεια, με την Υγεία και την εγκληματικότητα να ακολουθούν. Η απαισιοδοξία φαίνεται ότι παραμένει κυρίαρχη, όπως είχε καταγραφεί και στις προεκλογικές έρευνες, με το 60% να πιστεύει πως η χώρα πορεύεται προς τη λάθος κατεύθυνση και το 38% προς τη σωστή.

Κεντροαριστερά

Το 47% ζητεί εκλογές στο ΠΑΣΟΚ το φθινόπωρο του 2024, ενώ το 41% θέλει εκλογές το 2025.

Την ίδια στιγμή το 53% δεν θέλει συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ με ΠΑΣΟΚ και 39% τάσσεται υπέρ ενός τέτοιου ενδεχόμενου. Το 74% δε εκτιμά πως δεν είναι πολύ πιθανή μια συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, ενώ το 20% απαντά πως είναι πιθανή.

Σχετικά με τον ΣΥΡΙΖΑ και την εσωκομματική αναταραχή που έχει προκληθεί, στο σύνολο των ψηφοφόρων, το 51% ζητεί εκλογή άλλου προσώπου, ενώ το 25% ζητεί παραμονή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του κόμματος. Στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, το 64% ζητεί παραμονή Κασσελάκη και το 24% εκλογή νέου προέδρου.

Το 47% θέλει ο Αλέξης Τσίπρας να μείνει στα μετόπισθεν της πολιτικής και να βοηθήσει όπως μπορεί τη χώρα, το 26% θέλει να προσπαθήσει να οικοδομήσει σχήμα του ευρύτερου προοδευτικού χώρου, και το 14% να ενισχύσει τον ΣΥΡΙΖΑ υπό την ηγεσία του Στέφανου Κασσελάκη.

Η συζήτηση για την ανανέωση ή μη της θητείας της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στη θέση της Προέδρου της Δημοκρατίας, που έχει μπει στο τραπέζι στην πρόσφατη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, απασχολεί τους πολίτες, που δεν είναι όμως θετικοί στη δεύτερη θητεία. Το 61% πιστεύει ότι θα πρέπει να προταθεί άλλος για το αντώτατο πολιτειακό αξίωμα, ενώ μόλις το 28% πιστεύει ότι η κ. Σακελλαροπούλου πρέπει να παραμείνει στο Προεδρικό Μέγαρο.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com