Dror Feiler / George Moraitis @ Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Δύο σόλο σετ πειραματικού και ηλεκτρονικού ήχου

by Times Newsroom

Ο Dror Feiler είναι συνθέτης, σαξοφωνίστας, καλλιτέχνης και πολιτικός ακτιβιστής. Γεννήθηκε το 1951 στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ. Ζει στη Σουηδία από το 1973. Έχει εμφανιστεί και ηχογραφήσει με ορχήστρες και σύνολα, καθώς και ως σολίστας, στη Σουηδία, τη Ρωσία, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Βέλγιο, μεταξύ πολλών άλλων χωρών. Η μουσική του έχει παρουσιαστεί σε εκδηλώσεις όπως το Φεστιβάλ Νέας Μουσικής της Στοκχόλμης, το Donaueschingen Musiktage, το Huddersfield Music Festival και το Steirischer Herbst. Είναι ιδρυτής της ομάδας αυτοσχεδιασμού LOKOMOTIV KONKRET και καλλιτεχνικός διευθυντής της THE TOO MUCH TOO SOON ORCHESTRA. Το 2019, ο Blixa Bargeld σκηνοθέτησε ένα κινηματογραφικό πορτρέτο του Dror Feiler για το τηλεοπτικό κανάλι ARTEwww.arte.tv/en/videos/068779-000-A/square-artiste-bargeld.

Η καλλιτεχνική προσέγγιση του Γιώργου Μωραΐτη συνδέεται με την ηχητική γλυπτική, τις οπτικοακουστικές εγκαταστάσεις, τα δισδιάστατα έργα και την περφόρμανς. Το έργο του ενσωματώνει ήχους και αντικείμενα (objets trouvés), που συχνά συνοδεύονται από ζωγραφικά σχέδια, μεταξοτυπίες, βίντεο, φωτογραφία και ρομποτικές διαδραστικές εγκαταστάσεις όπου ο ήχος αποτελεί το κυρίαρχο μέσο.

www.georgemoraitis.gr

 


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com