Παρουσίαση του βιβλίου «Επικοινωνία και διαπροσωπικές δεξιότητες στην κοινωνική εργασία» στον ΙΑΝΟ

by Times Newsroom

Την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου, στις 18:00 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι εκδόσεις Δίσιγμα, διοργανώνουν παρουσίαση του βιβλίου της Juliet Koprowska, με τίτλο «Τα θαύματα του κόσμου», σε επιμέλεια της Ελένης Παπούλη.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Βασίλης Ιωακειμίδης, Πρόεδρος Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Επίτροπος Παιδείας IFSW

Χριστόφορος Σκαμνάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, Πάντειο Πανεπιστήμιο

Αμαλία Γκώρου, Κοινωνική Λειτουργός Med, Υπεύθυνη Διαδικτύου και Ηλεκτρονικών Εκδόσεων Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος (ΣΚΛΕ), Πρόεδρος Περιφερειακού Τμήματος Αττικής ΣΚΛΕ

Βικτώρια Σαμοθράκη, Κοινωνική Λειτουργός – Ηθοποιός, Θεραπευτικό προσωπικό ΚΕΘΕΑ Διάβαση

Αθηνά Ιωάννου, Νομικός MSc – Κοινωνική Λειτουργός

Ελένη Παπούλη, Επίκουρη Καθηγήτρια, Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Επιστημονική Επιμελήτρια του βιβλίου

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24 και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

Link βιβλίου: https://bitly.ws/XsWZ

Link εκδήλωσης: https://bitly.ws/XsWK

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το βιβλίο «Επικοινωνία και Διαπροσωπικές Δεξιότητες στην Κοινωνική Εργασία» αποτελεί το πρώτο στο είδος του μεταφρασμένο βιβλίο στην ελληνική γλώσσα που έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό στη βιβλιογραφία της κοινωνικής εργασίας σε θέματα επικοινωνίας, διαπροσωπικών και επαγγελματικών δεξιοτήτων.

Το παρόν βιβλίο απευθύνεται κυρίως σε φοιτήτριες και φοιτητές κοινωνικής εργασίας (προπτυχιακού και μεταπτυχιακού επιπέδου) με στόχο την καλύτερη προετοιμασία τους για την ανάπτυξη αποτελεσματικής επικοινωνίας (λεκτικής και μη λεκτικής) με τις χρήστριες και τους χρήστες των κοινωνικών υπηρεσιών (άτομα, οικογένεια, ομάδες) σε διαφορετικές ηλικίες (ενήλικες, παιδιά, νεαρά άτομα) και με διαφορετικές ανάγκες και δυνατότητες. Προσφέρει σύγχρονη εμπεριστατωμένη γνώση πάνω στα σημαντικά θέματα και τις πιθανές δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν όταν θα γίνουν επαγγελματίες στο πεδίο της κοινωνικής εργασίας. Επιπλέον, εμπλουτίζει την εμπειρία και τις γνώσεις ακόμη και πεπειραμένων κοινωνικών λειτουργών, αλλά και συναφών επαγγελματιών και κοινωνικών επιστημόνων που επιθυμούν συνεχή και σταθερή ενημέρωση σε ζητήματα σχετικά με την επικοινωνία στην επαγγελματική πρακτική.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Juliet Koprowska είναι λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του York και διδάσκει εδώ και πολλά χρόνια μαθήματα σχετικά με τις δεξιότητες συνέντευξης αλλά και την ψυχική υγεία. Διαδραμάτισε καίριο ρόλο στη δημιουργία των μοντέλων για τη διδασκαλία δεξιοτήτων συνέντευξης και της πρακτικής της άμεσης παρατήρησης, που χρησιμοποιούνται ευρέως. Επί του παρόντος, συνδιοργανώνει ένα πρόγραμμα για τη διεπαγγελματική μάθηση στην ψυχική υγεία. Είναι μέλος της Ομάδας για την Προώθηση της Ψυχοδυναμικής Ψυχοθεραπείας στην Κοινωνική Εργασία (Group for the Advancement of Psychodynamic Psychotherapy in Social Work), του Εθνικού Οργανισμού Πρακτικής Διδασκαλίας (National Organisation for Practice Teaching) και του Ινστιτούτου Εκπαίδευσης και Έρευνας με Επίκεντρο τα Συστήματα (Systemscentred Training and Research Institute).

Λίγα λόγια για την επιστημονική επιμελήτρια

Η Ελένη Παπούλη είναι Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Από το 2003 έως το 2018, υπηρέτησε σε τακτική θέση βαθμίδας Καθηγήτριας Εφαρμογών στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Αθήνας από όπου και αποφοίτησε το 1993. Εργάστηκε επί σειρά ετών ως Κοινωνική Λειτουργός στον Τομέα της Παιδικής Προστασίας στην Ελλάδα, ενώ απασχολήθηκε ως Ασκούμενη Κοινωνική Λειτουργός στην Δ/νση Κοινωνικής Πρόνοιας Πειραιά και την Κοινωνική Υπηρεσία και το Κέντρο για Νέους στην πόλη Nonantola (Mo) της Ιταλίας, μέσω του προγράμματος Εrasmus. Διαθέτει πολυετή επαγγελματική εμπειρία στην οργάνωση και λειτουργία ομάδων δραματοθεραπείας με παιδιά, εφήβους και νεαρά άτομα. Έχει συμμετάσχει ως προσκεκλημένη ομιλήτρια σε διεθνείς επιστημονικές και εκπαιδευτικές συναντήσεις και έχει βραβευτεί με teaching fellowship από το Munich University of Applied Sciences (MUAS, Germany) για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 (τίτλος απονομής: visiting professor of MUAS). Δημοσιεύει ερευνητικές εργασίες και άρθρα σε διεθνή και εγχώρια επιστημονικά περιοδικά, κεφάλαια σε διεθνείς συλλογικούς τόμους και πρακτικά συνεδρίων με το σύστημα κριτών. Είναι κριτής βιβλίων, προς δημοσίευση, στον εκδοτικό οίκο Routledge και άρθρων στα διεθνή επιστημονικά περιοδικά Social Work Education (The International Journal) και International Social Work Values and Ethics. Σχεδίασε και υλοποιεί το πρωτότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Diversity Dolls» με σκοπό την προώθηση του σεβασμού στην ανθρώπινη διαφορετικότητα, ως αξία και στάση ζωής, σε κάθε κοινωνικό, εκπαιδευτικό και επαγγελματικό περιβάλλον.

Σχετικά Άρθρα

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή