Έκρηξη στην Κριμαία: Ρωσικό δάκτυλο βλέπει ο σύμβουλος του Ζελένσκι, Μιχάηλο Ποντόλιακ

Δείτε την ανάρτησή του

by Times Newsroom

Μια διαφορετική εκδοχή για το ποιος ευθύνεται για την έκρηξη που κατέστρεψε μέρος της Γέφυρας της Κριμαίας κατέθεσε ο Μιχαήλο Ποντόλιακ, σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο ίδιος εκτιμά ότι η επίθεση ήταν το αποτέλεσμα ενός ανταγωνισμού ανάμεσα στην FSB, τη ρωσική μυστική υπηρεσία (και διάδοχο της KGB) και του ρωσικού στρατού.

Γράφει σε tweet: «Σοβαρά τώρα, η FSB και οι ιδιωτικοί στρατοί [όπως η Wagner] προσπαθούν να βγάλουν από τη μέση την ηγεσία του υπουργείου Αμυνας. Πριν από την αλλαγή προσωπικού η FSB ήταν στη γωνία – της ξέφυγε η έκρηξη στη γέφυρα του Πούτιν. Το υπουργείο Άμυνας μπορεί τώρα να κατηγορήσει την FSB για την απώλεια του νοτίου μετώπου. Δεν είναι προφανές ποιος προκάλεσε την έκρηξη; Το φορτηγό ήλθε από τη Ρωσία».

Νωρίτερα ο Μιχάηλο Ποντόλιακ είχει γράψει αναφορικά με την έκρηξη ότι «ο,τιδήποτε παράνομο πρέπει να καταστραφεί, κάθε τι κλεμμένο να επιστρέψει στην Ουκρανία».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή