Έκρηξη στην Τεκτονική Στοά: «Ευτυχώς που δεν συνεδριάζαμε – Χθες ήμασταν μέχρι αργά», λέει ο Ύπατος Μεγάλος Ταξιάρχης

«Κανείς δεν έχει πάθει κάτι. Τα κτίρια φτιάχνονται»

by Times Newsroom

Ο Ύπατος Μεγάλος Ταξιάρχης της Μεγάλης Τεκτονικής Στοάς, Εμμανουήλ Γερακιός, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που ανήρτησε στα social media σχολίασε την έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί στην οδό Σουρμελή.

Σε βίντεο που δημοσίευσε στο Facebook, είπε πως «θέλω να σας καθησυχάσω ότι δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα από τη βόμβα, η οποία τοποθετήθηκε μερικά μέτρα από την είσοδο του Υπάτου Συμβουλίου. Ήταν σαφέστατα ένα άνανδρο χτύπημα. Δεν είναι γνωστό ποιοι ευθύνονται αυτή τη στιγμή αν και είμαι σίγουρος ότι οι διωκτικές Αρχές ξέρουν και θα βρουν την άκρη».

«Το σημαντικό είναι ότι ήταν μόνο υλικές ζημιές, τα νέα λένε ότι ήταν στο κτίριο της Μεγάλης Στοάς, είναι στο κτίριο του Υπάτου Συμβουλίου, άλλωστε είναι δίπλα και εύλογα μπορεί να γίνει το μπέρδεμα. Κανείς δεν έχει πάθει κάτι. Τα κτίρια φτιάχνονται», είπε χαρακτηριστικά.

«Ευτυχώς, ευτυχώς, ευτυχώς δεν ήταν σε ώρα που συνεδριάζαμε, γιατί χθες το βράδυ συνεδριάζαμε μέχρι αργά, εν πάση περιπτώσει θέλω να καθησυχάσω όσους ενδιαφέρονται και να στενοχωρήσω όσους νομίζανε ότι έχουμε πάθει κάτι. Η πορεία μας δεν πρόκειται να αλλάξει και το Ύπατο Συμβούλιο κι ο Σκωτικός Τύπος από τέτοια δεν πτοείται», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Σημειώνεται, πως είχε προηγηθεί ένα απειλητικό τηλεφώνημα για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στην Τεκτονική Στοά επί της οδού Αχαρνών στις 06:30 το πρωί και λίγα λεπτά αργότερα ακολούθησε έκρηξη χαμηλής ισχύος, η οποία προκάλεσε μαύρισμα στον τοίχο και μικρές υλικές ζημιές.

Ωστόσο, και μετέβη κλιμάκιο του Τμήματος Εεξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών για να το ελέγξει. Λίγο μετά τις 09:00 προχώρησε σε ελεγχόμενη έκρηξη, καθώς υπήρχαν πληροφορίες ότι επρόκειτο και σε αυτή την περίπτωση για εκρηκτικό μηχανισμό.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com