Εκτέλεση στο Νέο Ψυχικό: Συνελήφθη ο 44χρονος ύποπτος για την δολοφονία του τοπογράφου

Ο 44χρονος εξετάστηκε ως ύποπτος για την εν ψυχρώ δολοφονία και η σύντροφός του για το αν τυχόν εμπλέκεται στην υπόθεση. «Οδηγός» για την προσαγωγή του βασικού υπόπτου ήταν το βιντεοληπτικό υλικό που συγκέντρωσαν οι αστυνομικές αρχές.

by Times Newsroom

Στοιχείο – κλειδί που οδήγησε τους αστυνομικούς στην αποκάλυψη της ταυτότητας του ήταν όπως φαίνεται το πλούσιο βιντεοληπτικό υλικό που συγκέντρωσαν πριν και μετά τη δολοφονία του 54χρονου.

Ο άνδρας προσήχθη την Παρασκευή 5/7, από την Αστυνομία, έγινε έρευνα στο σπίτι του αλλά και στο σπίτι της φίλης του στου Ζωγράφου, εκεί όπου φέρεται να πήγε αμέσως μετά τη δολοφονία. Πιο αναλυτικά, η Ασφάλεια Αττικής, φέρεται να  βρίσκεται στα ίχνη του εκτελεστή του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό και, όπως έγινε γνωστό έχει προσαχθεί στη ΓΑΔΑ ένας άνδρας ελληνικής υπηκοότητας μαζί με τη σύντροφό του.

Ο 44χρονος εξετάστηκε ως ύποπτος για την εν ψυχρώ δολοφονία και η σύντροφός του για το αν τυχόν εμπλέκεται στην υπόθεση. «Οδηγός» για την προσαγωγή του βασικού υπόπτου ήταν το βιντεοληπτικό υλικό που συγκέντρωσαν οι αστυνομικές αρχές.

Αναλύοντας το οπτικό υλικό, διαπίστωσαν πως ο εκτελεστής, μετά την δολοφονία φτάνει με το μαύρο σκούτερ στην περιοχή του Ζωγράφου, το σταθμεύει στο πάρκινγκ πολυκατοικίας και επιβιβάζεται στην δική του μοτοσικλέτα.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες της ΕΡΤ, οι αστυνομικοί εντόπισαν και το σκούτερ της δολοφονίας αλλά και την μηχανή του υπόπτου.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, έγινε και έρευνα στο σπίτι του 44χρονου, αλλά και της συντρόφους του, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τα ρούχα, τα υποδήματα και το κράνος που φορούσε την ημέρα του εγκλήματος. Επίσης, έχουν κατασχεθεί τόσο τα κινητά τηλέφωνα των δύο προσαχθέντων, αλλά και οι ηλεκτρονικές συσκευές που βρέθηκαν στο σπίτι του υπόπτου, προκειμένου να δουν αν είχε επαφές με πρόσωπα από τη Μύκονο η έγκλειστα στις φυλακές.

Εκτέλεση στο Ψυχικό: Παλιός γνώριμος των αρχών ο ύποπτος

Ο ύπoπτος  που προσήχθη  στην Ασφάλεια το βράδυ της Παρασκευής δεν ήταν άγνωστος σοτυς αστυνομικούς. Φέρεται να είχε φυσική παρουσία στην υπόθεση της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου τον Ιανουάριο του 2009 και να είχε σχέσεις με γνωστό Έλληνα βαρυποινίτη – μέλος της GREEK MAFIA– που συμφωνα με τις αρχές ήταν ανάμεσα στους ηθικούς αυτουργούς της  υπόθεσης.  Είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη αλλά τελικά η ποινή του μειώθηκε στα 15 χρόνια.

Ο 44χρονος έχει κατηγορηθεί για ληστείες σε επαρχιακές πόλεις, για ξυλοδαρμούς και εκβιάσεις καταστηματαρχών. Μάλιστα, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, έγινε και έρευνα στο σπίτι του 44χρονου, αλλά και της συντρόφους του, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τα ρούχα, τα υποδήματα και το κράνος που φορούσε την ημέρα του εγκλήματος.

Επίσης, έχουν κατασχεθεί τόσο τα κινητά τηλέφωνα των δύο προσαχθέντων, αλλά και οι ηλεκτρονικές συσκευές που βρέθηκαν στο σπίτι του υπόπτου, προκειμένου να δουν αν είχε επαφές με πρόσωπα από τη Μύκονο η έγκλειστα στις φυλακές.

Ακόμα, αναμένεται να ζητηθεί και άρση απορρήτου, προκειμένου να διερευνηθεί το στίγμα που εξέπεμπε το κινητό τηλέφωνο του βασικού υπόπτου τις κρίσιμες ώρες κατά τη δολοφονία του τοπογράφου στο Ψυχικό.

Εκτέλεση στο Ψυχικό: Άγνοια για το τυχερό δελτίο

Ερωτήματα εγείρει και η άγνοια της οικογένειας του θύματος σχετικά με το τυχερό δελτίο των 2 εκατ. ευρώ που φέρεται να είχε κερδίσει ο 54χρονος, όπως μετέδωσε το MEGA. Οι Αρχές αναρωτιούνται τι έγιναν τα λεφτά κι αν το δελτίο χρησιμοποιήθηκε σε κάποια οικονομική του συναλλαγή. Την ίδια στιγμή η οικογένεια του θύματος σε ανακοίνωσή της διαψεύδει ότι υπάρχει τυχερό δελτίο, αφού δεν είναι κάτι μεμπτό κάποιος να έχει κερδίσει ένα μεγάλο ποσό σε τυχερό παιχνίδι. Την ίδια στιγμή η έρευνα των Αρχών θα επεκταθεί και σε άλλα νησιά, όπως στην Ίο και στην Πάρο.

Απειλητικά SMS

Πάντως, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, τουλάχιστον δύο άτομα φέρεται να έχουν αποστείλει το τελευταίο χρονικό διάστημα σε τακτά χρονικά διαστήματα απειλητικά μηνύματα προς τον 54χρονο τοπογράφο, όπως προκύπτει από την πρώτη διερεύνηση του κινητού τηλεφώνου του θύματος από τα στελέχη της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών.

Οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση εξετάζουν αν αυτές οι απειλές μπορούν να σχετίζονται με τη δολοφονία. Οι αποστολείς αυτών των απειλητικών μηνυμάτων αν και έχουν τοποθετηθεί στη λίστα των υπόπτων, προς το παρόν δεν φαίνεται να υπάρχουν ενδείξεις και στοιχεία ότι θα μπορούσαν να προβούν στη δολοφονία του 54χρονου. Οι απειλές φαίνεται ότι είναι σε επίπεδο επαγγελματικών διαφορών, αλλά σύμφωνα με τους αρμόδιους αξιωματικούς, εξετάζεται το κίνητρο για τη δολοφονία του να είναι μικτό, δηλαδή συνδυασμός επαγγελματικών και οικονομικών διαφορών. Γι’ αυτό τον λόγο, οι αστυνομικοί δεν έχουν αποκλείσει ακόμα το ενδεχόμενο ηθικός και φυσικός αυτουργός να είναι το ίδιο πρόσωπο.

Εκτέλεση στο Ψυχικό: «Τερατώδεις ανακρίβειες» λέει η οικογένεια του θύματος

Την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα των Αρχών και για τα οικονομικά στοιχεία του τοπογράφου η οικογένεια του θύματος έδωσε τη δική της απάντηση στα όσα ακούγονται για τις επιχειρηματικές σχέσεις του 54χρονου.

Όπως αναφέρουν οι συγγενείς του δολοφονηθέντος Παναγιώτη Στάθη, «έχουν ειπωθεί ή υπονοηθεί ισχυρισμοί τερατώδους ανακρίβειας: ενδεικτικά, ότι δήθεν είχε κερδίσει τεράστια χρηματικά ποσά σε τυχερά παιχνίδια, ότι δήθεν είχε ξαφνικά αλλάξει οικονομικό επίπεδο, ότι δήθεν πούλησε έκταση με τίμημα δεκάδων εκατομμυρίων, ότι δήθεν είχε κάνει τις τεχνικές εκθέσεις για πολύκροτη υπόθεση κ.α.».

Και συνεχίζει η οικογένεια του θύματος: «Όλα τα ανωτέρω είναι απολύτως ψευδή, ενώ η μόνη αλήθεια είναι ότι η επαγγελματική και κοινωνική ζωή του δολοφονηθέντος συζύγου και πατέρα μας υπήρξε απολύτως σύννομη και άμεμπτη και όσες αναφορές γίνονταν σε αυτόν, γίνονταν αποκλειστικά με θετικό πρόσημο. Το ήθος και η ακεραιότητά του γνώριζαν καθολικής αναγνώρισης όπου δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά και κοινωνικά».

Παράλληλα, όπως τονίζει η οικογένεια του 54χρονου τοπογράφου, θα κινηθούν νομικά σε όσους δεν σεβάστηκαν τη μνήμη του.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com