Έντεκα εργάτες σκοτώθηκαν σε επίθεση μαχητών στο βορειοδυτικό τμήμα του Πακιστάν

Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός πυροδοτήθηκε χτυπώντας ένα ημιφορτηγό

by Times Newsroom

Έντεκα εργάτες σκοτώθηκαν έπειτα από επίθεση μαχητών στο βορειοδυτικό Πακιστάν, δήλωσε την Κυριακή ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ανουάρ ουλ-Χακ Κακάρ, σε ανάρτηση στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X, πρώην Twitter.

Αξιωματούχοι ασφαλείας και αστυνομικοί αξιωματούχοι στη βόρεια επαρχία Χιμπέρ Παχτούνκουα ανέφεραν ότι φερόμενος ως αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός πυροδοτήθηκε, χτυπώντας ένα ημιφορτηγό που μετέφερε εργάτες σε ένα κατασκευαστικό εργοτάξιο στο Ουαζιριστάν, κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν.

«Εργάζονταν σε μια υπό κατασκευή στρατιωτική θέση… ένας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη κάτω από το όχημα που μετέφερε τους εργάτες», δήλωσε ο αναπληρωτής επίτροπος του Βόρειου Ουαζιριστάν, Ρεχάν Χάτακ.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την έκρηξη.

Το Πακιστάν έχει δει μια αναζωπύρωση των επιθέσεων ισλαμιστών μαχητών από πέρυσι όταν κατέρρευσε μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός ανάμεσα στους Ταλιμπάν του Πακιστάν, Τεχρίκ-ε-Ταλιμπάν Πακιστάν, και την κυβέρνηση.

Άλλες οργανώσεις περιλαμβανομένου του Ισλαμικού Κράτους έχουν επίσης αναλάβει την ευθύνη για ορισμένες επιθέσεις, περιλαμβανομένης μιας μεγάλης έκρηξης σε πολιτική συγκέντρωση που διοργάνωσε θρησκευτική οργάνωση στη Χιμπέρ Παχτούνκουα τον περασμένο μήνα κατά την οποία σκοτώθηκαν 45 άνθρωποι.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com