Συνετρίβη στη Σελήνη το ρωσικό διαστημόπλοιο Luna-25

Ήταν προγραμματισμένο να προσεδαφιστεί τη Δευτέρα για να αναζητήσει παγωμένο νερό

by Times Newsroom

Το ρωσικό διαστημόπλοιο Luna-25 συνετρίβη στη Σελήνη, έπειτα από περιστροφή σε ανεξέλεγκτη τροχιά, όπως ανακοίνωσε την Κυριακή η διαστημική υπηρεσία Roskosmos. «Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας προκαταρκτικής ανάλυσης, λόγω της απόκλισης των πραγματικών παραμέτρων της ώθησης από τις υπολογισμένες, το διαστημικό σκάφος Luna-25 μεταπήδησε σε τροχιά εκτός σχεδιασμού και έπαψε να υπάρχει ως αποτέλεσμα σύγκρουσης με την επιφάνεια της Σελήνης», αναφέρει η σχετική ενημέρωση.

Υπενθυμίζεται πως στις 11 Αυγούστου, ένας πύραυλος Soyuz με το «Luna-25» εκτοξεύτηκε από το κοσμοδρόμιο του Βοστότσνι, ενώ στις 16 του μήνα εισήλθε στην τροχιά της Σελήνης.

Το ρωσικό διαστημικό όχημα ήταν προγραμματισμένο να προσεδαφιστεί στον νότιο πόλο της Σελήνης τη Δευτέρα για να αναζητήσει παγωμένο νερό.

Το Σάββατο έγινε γνωστό πως η Roskosmos κλήθηκε να αντιμετωπίσει μια «μη φυσιολογική κατάσταση» στο διαστημόπλοιο Luna-25, το οποίο προετοιμαζόταν να εισέλθει σε τροχιά προσεδάφισης στη Σελήνη.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή