ΕΟΦ: Προσοχή σε 20 προϊόντα μελιού που περιέχουν δραστικές ουσίες

Ποιους κινδύνους διατρέχουν όσοι τα χρησιμοποιούν. Οδηγίες από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων.

by Times Newsroom

Κατάλογο με 20 μέλια τα οποία περιέχουν φαρμακευτικές δραστικές ουσίες, δημοσιοποίησαν οι υπεύθυνοι του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Σε σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΦ αναφέρονται τα εξής:

“Ο ΕΟΦ ανακοινώνει ότι σύμφωνα με την ενημέρωση των αρχών της Ολλανδίας και μέσω του συστήματος Διοικητικής συνδρομής και συνεργασίας (AAC), σε προϊόντα μελιού τα οποία αναγράφονται σε συνημμένο πίνακα και στα οποία βρέθηκε κατόπιν εργαστηριακών εξετάσεων να περιέχουν δραστικές φαρμακευτικές ουσίες sildenafil, tadalafil και flibanserin που δεν αναγράφονται στη συσκευασία.

Διακινούνται δε με φαρμακευτικούς ισχυρισμούς για ενίσχυση της λίμπιντο. Τα προϊόντα αυτά που παρουσιάζονται σαν τρόφιμα θέτουν σε κίνδυνο τη Δημόσια Υγεία αφού περιέχουν φαρμακευτικές δραστικές ουσίες που δεν προβλέπονται.

Αυτά τα προϊόντα ενδέχεται να προωθούνται στην Ελλάδα μέσω διαδικτύου.

Κατόπιν όλων των ανωτέρω ο ΕΟΦ καλεί τους καταναλωτές να μην προβούν σε προμήθεια και χρήση των συγκεκριμένων προϊόντων και σε περίπτωση που έρθει στην κατοχή τους τα προϊόντα, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Επισημαίνουμε ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη αξιόπιστες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

Πίνακας προϊόντων

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com