Επανεμφάνιση του «Στρατηγού Αρμαγεδδώνα» ο οποίος είχε εξαφανιστεί μετά την ανταρσία του Πριγκόζιν

Η απουσία του από τη δημόσια σφαίρα είχε πυροδοτήσει πολλά σενάρια για τη ζωή του

by Times Newsroom

Μια φωτογραφία με τον Σεργκέι Σουροβίκιν, ο οποίος φέρεται να υπήρξε στενός σύμμαχος του νεκρού επικεφαλής της μισθοφορικής οργάνωσης Βάγκνερ, Γεβγκένι Πριγκόζιν, δημοσιεύθηκε στο Telegram από τη Ρωσίδα δημοσιογράφο Ξένια Σόμπτσακ. Πρόκειται για την πρώτη επανεμφάνιση του «στρατηγού Αρμαγεδδών», όπως αποκαλείται, από την αποτυχημένη ανταρσία της μισθοφορικής οργάνωσης τον περασμένο Ιούνιο.

Ο Σουροβίκιν απέκτησε το προσωνύμιο λόγω της δράσης του στις επιχειρήσεις στη Συρία. Τον περασμένο Οκτώβριο είχε τεθεί επικεφαλής και των επιχειρήσεων στον πόλεμο της Ουκρανίας, ωστόσο τον Ιανουάριο, με το αδιέξοδο στα πεδία των μαχών να εντείνεται, αντικαταστάθηκε από τον στρατηγό Βαλέρι Γκεράσιμοφ, τον αρχηγό του γενικού επιτελείου.Η εξαφάνισή του από τη δημόσια σφαίρα είχε πυροδοτήσει πολλά σενάρια για τη ζωή του, καθώς ο Σουροβίκιν φέρεται να είχε υποστηρίξει τον Πριγκόζιν στην ένοπλη ανταρσία του. Άλλες πηγές ανέφεραν πως ενδεχομένως να είχε τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό ή να κρατείται στη διαβόητη φυλακή Λεφόρτοβο.

«Ο Στρατηγός Σεργκέι Σουροβίκιν σε έξοδό του. Είναι ζωντανός, υγιής, με την οικογένειά του στη Μόσχα. Η φωτογραφία τραβήχτηκε σήμερα», αναφέρει η Ξένια Σόμπτσακ. Η φωτογραφία δείχνει τον στρατηγό μαζί με τη σύζυγό του.

Μια δεύτερη αναφορά, που δημοσιεύτηκε επίσης στο Telegram από τον γνωστό ανεξάρτητο Ρώσο δημοσιογράφο, Αλεξέι Βενεντίκοφ, ανέφερε πως «ο στρατηγός Σουροβίκιν είναι στο σπίτι με την οικογένειά του. Είναι σε άδεια και είναι διαθέσιμος στο Υπουργείο Άμυνας».

Οι New York Times, επικαλούμενοι Αμερικανούς αξιωματούχους, αναφέρουν πως ο Σουροβίκιν εκτιμάται ότι έχει αφεθεί ελεύθερος από τις ρωσικές αρχές, ωστόσο δεν είναι ξεκάθαρο εάν του έχουν επιβληθεί περιορισμοί στις μετακινήσεις.

Η τελευταία εμφάνιση του Σουροβίκιν ήταν ανήμερα της ανταρσίαςΕίχε εμφανιστεί σε βίντεο να κάνει έκκληση στους μισθοφόρους της Βάγκνερ να σταματήσουν την ανταρσία. Η εικόνα του είχε προκαλέσει πολλά ερωτήματα για την κατάστασή του και επιπλέον δεν ήταν σαφές εάν η έκκληση έγινε ενώ είχε τεθεί υπό κράτηση από τις ρωσικές αρχές.

Με τη λήξη της ανταρσίας ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ρωσικών και ξένων ειδησεογραφικών οργανισμών ανέφεραν πως ο στρατηγός έχει «ξηλωθεί» και πως διεξάγεται έρευνα σε βάρος του για ενδεχόμενη συνέργεια στην εξέγερση.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com