Επι σκοπόν, πυρ(ιτιδαποθήκη)!

Πως είναι δυνατόν στον μυχό του Παγασητικού , στα «ρηχά» της Νέας Αγχιάλου, να βυθιστεί το εναπομείναν κύρος μιας χώρας όπου οι κυβερνώντες ήθελαν μια ακόμα τετραετία για να «ολοκληρώσουν» το έργο τους;

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΨΕΥΤΟΓΚΑΣ
Ο λαός διστακτικός τον Μάιο τους έδωσε απλόχερα τη δύναμη στις επαναληπτικές εκλογές του Ιουνίου… Ίσως απογοητευμένος · ίσως ….κουρασμένος από το «βαρύ και ανθυγιεινό» έργο της ψηφοφορίας που πολλοί «πατέρες» του έθνους και ένδοξοι αρχηγοί φρόντισαν διαχρονικά να καταστήσουν ελκυστικότερο με κάθε είδους παροχές και αργύρια, ανάλογα με τους «πελάτες» στους οποίους απευθύνονταν και την αντίσταση εξαγοράς που προέβαλαν …
Το κόστος βέβαια μετατιθέμενο στα δημόσια κρατικά ή σκοτεινά ιδιωτικά ταμεία ουδόλως βάρυνε τους πλάνητες «δωρητές»!
Απλά το σκωληκόβροτο εκλογικό σώμα κατόπιν εορτής αντιλαμβανόμενο το «λάθος» περιέέπιπτε σε νέο, μεγαλύτερο, μιας και είχε εθιστεί σε αυτότ ο αργό και ελκυστικό μεν αλλά θανατηφόρο δηλητήριο !
Η δαιδαλώδης κυβερνητική διαδρομή της παρελθούσας τετραετίας που έληξε με κάθε είδους περιορισμούς , ιούς και «pass” παρότι συνταξίδευε στις ίδιες ράγες με την « Εκατόμβη», την αμαξοστοιχία των Τεμπών, συνεχίστηκε αλώβητη και προκλητικά περιχαρής παρα το θανατικό που έσπειρε στο διάβα της ….
Μέχρι που ο « Κλέων» ανέλαβε δράση …
Σε περιβάλλον «ευεργετικό» και κυβερνητικό κλίμα «φιλικά χαλαρό» συνεχίζει εδώ και δυο εβδομάδες το «θεάρεστο» έργο του :
Να εξαφανίσει από την Ελλαδική επικράτεια , στεριανή και νησιωτική ότι έχει σχέση με το «πράσινο»!
Διότι μεγαλόπνοος στόχος της παρούσας διακυβέρνησης εινα να καταστήσει τον χάρτη της χώρας «μπλε»!
Και στις Περιφέρειες και στους Δήμους!
Εκεί που το “πράσινο” ακόμα καλά κρατεί…
Μόνο που το μεγαλεπήβολο σχέδιο στην αυλή της δις πυρποληθείσας αρχαίας Πύρασσας , μία το 217 π.χ από τον βασιλιά των Μακεδόνων, Φίλιππο τον Ε’ και μιά από τους Σλάβους τον 6ο αιώνα μ.χ παρολίγο να εξελιχτεί σε τραγωδία και να …εξαφανίσει για τρίτη φορά στην ιστορία της, την σύγχρονη αντικαταστάτριά της, προσφυγούπολη Ελλήνων Μικρασιατών, τη Νέα Αγχίαλο!
Το προμηθεϊκό δωρο, η φωτια, στα χέρια επιβούλων έγινε όπλΟ σκοπό ο καταστροφής σε καιρό ειρήνης!
Πέρα από το μαύρο που έσπειρε στο πέρασμά της η πύρινη λαίλαπα, μαύρισε και το φτιασιδωμένο φόρεμα μιας “ισχυρής Ελλάδας” και τον δοξαστικό στέφανο που αμετροεπώς έθεσαν στην κεφαλή τους οι ίδιοι οι νικητές των πρόσφατων εκλογών και τιμονιέρηδες της χώρας!
Αφού δωρίσαμε το ” περίσσευμα” των πολύτιμων για την άμυνά μας πυρομαχικών στην χειμαζόμενη από την Ρωσική εισβολή, φιλότουρκη Ουκρανία με πρωτοφανη μεγαθυμία και αλληλεγγύη και αφελή ταχύτητα στην συμμαχική προτροπή και υπόσχεση ότι “θα αντικατασταθούν με καλύτερα και πλέον σύγχρονα”, τα υπόλοιπα τα καίμε και τα ανατινάζομε με την περισσή ανικανότητά μας!
Δεν είναι γνωστο το εύρος της καταστροφής από την έκρηξη στην στρατιωτική αποθήκη πυρομαχικών της αεροπορικής βάσης της Ν. Αγχιάλου ούτε πρόκειται να γίνει γνωστό κόγω της ευαίσθητης φύσης των πληροφοριών και της σημασίας τους στην εθνική άμυνα.
Αυτοκτονούμε συνεχώς και αδιαλλείιπτως!
Η χώρα προσδεμένη στον “αυτόματο πιλότο”της εγκατάλειψης, του “δε βαριέσαι, η ζωή συνεχίζεται”, της απάθειας, της συσκότισης, του βολέματος, της “αρπαχτής” πάει στον γκρεμό….
Κι αν στέλνει τα παιδιά της “ξυπόλητα στα αγκάθια” σαν τους ατυχείς πιλότους του μοιραίου καναντέρ στο Βόλο και ύστερα θρηνεί υποκριτικά επι των σορών των θυσιαζομένων ή να χορεύει ζεϊμπέκικο σου Σύνταγμα άλλο δεν θα το ανεχτούμε!
Η Βουλή μπορεί να υιοθετεί τα αγένητα παιδιά των νεκρών ηρώων μας (και ορθώς πράττει), όμως εμεις, ο λαός δεν θα υιοθετήσουμε αυτές τις διαλυτικές πρακτικές ηττοπάθειας και “στρουθοκαμηλισμού” των ηγητόρων μας…
Το σχέδιο “εκκενώσατε την χώρα” δεν χρειάζεται τα “μέσα” της κυβέρνησης…
Γίνεται αυτοβούλως από τους νέους και δυνάμενους! Μετατρέπεται σε ένα “απέραντο γηροκομείο” μετά τον πρό πολλού κακοήθη μετασχηματισμό της σε “απέραντο φρενοκομείο”!
Βεβαίως δεν θα παραλείψουμε να της προσάψουμε και τον άλλο τιμητικό όρο που αποκτά…επαξίως, με συνεχείς πιστοποιήσεις, το “ξέφραγο αμπέλι”!
Ο νέος υπουργός Εθνικής Αμυνας και αδιαμφισβήτιτος δελφίνος της ΝΔ, αφού απέφυγε με αρκετή τύχη και βοήθεια τις πολλαπλές νάρκες επι του διεθνούς πεδίου της εξωτερικής πολιτικής, την “πάτησε” στα εγχώρια πεδία του πυριφλεγούς Θεσσαλικού κάμπου από τις “επιφανειακές” αποθήκες πυρομαχικών (φευ) με…. “νατοικές προδιαγραφές”!
Η διαταχθείσα ΕΔΕ ( Ένορκη Διοικητική Εξέταση) για την “διακρίβωση των αιτιών και την απόδοση ευθυνών” θα παραμείνει μια από τις χιλιάδες έρευνες. συσκότισης που έμειναν στα συρτάρια ή επέβαλαν ποινές χάδια σε χαμηλό αθμους….
Σε δουλειά να βρισκόμαστε….
Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει…
Η “παραίτηση” του υπουργού Προστασίας του Πολίτη για “προσωπικούς λόγους ” έσκασε μαζί με τις βόμβες των αεροσκαφών πολύ μακράν της αποθήκης πυρομαχικών με μικρότερο κρότο…
Υπό προκάλυμμα καπνού και κρότου, απεχώρησε εγκαίρως απεκδυόμενος ευθυνών….
Αφού δεν μπόρεσε να προστατεύσει τους πολίτες κατάφερε κάτι μοναδικό:
Να προστατέψει τον εαυτό του!
Πώς πατρίδα μας με τέτοια καμώματα να σε λάβουν σοβαρά υπόψη, φίλοι και ιδιαίτερα οι εχθροί;
Τρίβουν τα χέρια, μας δείχνουν τα δόντια και ακονίζουν τα αιχμηρά τους νύχια!
Οι απαιτήσεις εφόσον “πριονίζουμε μόνοι μας το κλαδί που πατάμε” θα γίνονται ακόμη μεγαλύτερες…
Οι ραγιάδες των Αθηνών ψάχνουν το κόστος της συνθηκολόγησης για ” να μας αφήσουν ήσυχους”
Ο στόχος έχει εγκλωβιστεί….
Δεν χρειάζεται ούτε να σκοπεύσουν…
Μόνο να προφασιστούν…πυρ!

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com