Επίθεση ουκρανικών μη επανδρωμένων ταχύπλοων σε ρωσικό πλοίο – Φρουρούσε τον αγωγό φυσικού αερίου Turkish Stream

Ουκρανικές δυνάμεις, χρησιμοποιώντας μη επανδρωμένα σκάφη, προσπάθησαν να βυθίσουν ένα ρωσικό πλοίο που τροφοδοτεί τον αγωγό φυσικού αερίου Turkish Stream, 140 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Βοσπόρου στη Μαύρη Θάλασσα.

by Times Newsroom

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι τρία drones του ουκρανικού πολεμικού ναυτικού, μη επανδρωμένα ταχύπλοα, επιτέθηκαν ανεπιτυχώς στο ρωσικό πολεμικό πλοίο «Ivan Hurs» στη Μαύρη Θάλασσα.

Όπως διευκρινίζεται στο δελτίο τύπου του ρωσικού υπουργείου, το ρωσικό πολεμικό πλοίο προστάτευε τους αγωγούς φυσικού αερίου «Turkey Stream» και «Blue Stream», που μεταφέρουν αέριο από τη Ρωσία στην Τουρκία, καθώς και στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, αναφέρει το Reuters.

«Όλα τα εχθρικά ταχύπλοα καταστράφηκαν από τον τυπικό οπλισμό του ρωσικού πλοίου, 140 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Βοσπόρου», σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας που δημοσιεύτηκε στο Telegram.

Τονίζεται ότι η επίθεση αποτελεί δικαιολογία για την επέκταση των αμυντικών μέτρων της Ρωσίας.

«Το πλοίο «Ivan Hurs» του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας συνεχίζει να εκπληρώνει τα καθήκοντά του», καταλήγει η ανακοίνωση.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε επίσης βίντεο από την επίθεση στο αναγνωριστικό πλοίο πληροφοριών του στόλου της Μαύρης Θάλασσας «Ivan Kurs», που σημειώθηκε 140 χιλιόμετρα από τα στενά του Βοσπόρου.

Το βίντεο δείχνει ένα μη επανδρωμένο σκάφος του ουκρανικού πολεμικού ναυτικού που οι ουκρανικές στρατιωτικές αρχές και το ναυτικό έχουν ήδη χρησιμοποιήσει αρκετές φορές σε επιθέσεις σε ρωσικούς στόχους στη Μαύρη Θάλασσα, καθώς και στο λιμάνι της Σεβαστούπολης.

Το πλήρωμα του ρωσικού πλοίου εκτόξευσε βαριά πολυβόλα των 14,5 χλστ. με τα οποία απωθήθηκε η επίθεση.

Αυτό το μη επανδρωμένο ταχύπλοο χρησιμοποιείται στον πόλεμο ως επιθετικό πλοίο, έχει μήκος 5,5 μέτρα, έχει ακτίνα έως 400 χιλιόμετρα, αυτονομία εργασίας

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com