Επίτιμος δημότης Πηλίου ο πατέρας του Μπόρις Τζόνσον – Το μήνυμα που έστειλε στα ελληνικά

«Η Ελλάδα βρίσκεται στην καρδιά της Ευρώπης»

by Times Newsroom

Ο πατέρας του Μπόρις Τζόνσον, Στάνλεϊ, έγινε επίτιμος δημότης Πηλίου, ενώ προς τιμήν του 81χρονου πρώην Ευρωβουλευτή των Συντηρητικών, διοργανώθηκε και ειδική τιμητική εκδήλωση.

Σύμφωνα με το thenewspaper.gr, ο Μιχάλης Μιτζικός υλοποίησε την απόφαση που έλαβε κατά πλειοψηφία, το Δημοτικό Συμβούλιο Νοτίου Πηλίου μετά από σχετική πρόταση του δημάρχου.

Επίσης, ο πατέρας του Βρετανού πρωθυπουργού έκανε δηλώσεις στα ελληνικά, όπου ανέφερε το εξής:

«Έρχομαι σε αυτό το μέρος της Ελλάδας για πάνω από 20 χρόνια. Μπορώ να πω ειλικρινά ότι είναι πραγματικά το αγαπημένο μου μέρος σε ολόκληρο τον κόσμο: ο ήλιος, η θάλασσα, η αρχιτεκτονική, η ιστορία, η άγρια ζωή και πάνω από όλα, φυσικά, οι άνθρωποι. Η Ελλάδα είναι η χώρα που βρίσκεται στην καρδιά της Ευρώπης. Πολιτικά μπορεί να βγήκε η Βρετανία από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά η Βρετανία θα παραμείνει πάντα μέρος αυτής της μεγάλης ηπείρου. Ως μαθητής σπούδασα την αρχαία Ελλάδα και φυσικά έμαθα τότε για το Πήλιο ως το μέρος που δίδασκαν τον μεγάλο Αχιλλέα οι Κένταυροι. Όποτε πηγαίνω στο Βόλο σκέφτομαι τον Ιάσονα και τους Αργοναύτες. Τώρα έχω την ευκαιρία να ζήσω εδώ και να έχω ένα σπίτι εδώ».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή