Εργατικό δυστύχημα στο Πέραμα: Νέα 24ωρη απεργία και παμπειραϊκό συλλαλητήριο

Σε νέα 24ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη στο Πέραμα μετά το εργατικό δυστύχημα που κόστισε τη ζωή σε έναν ακόμα εργάτη.

by Times Newsroom

Απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10:00 το πρωί της Τετάρτης στον σταθμό του ΗΣΑΠ στον Πειραιά.

Στη συνέχεια, το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί παμπειραϊκό συλλαλητήριο που καλεί το Εργατικό Κέντρο Πειραιά στις 19:00 η ώρα στην πλατεία Κοραή.

Τι ζητούν οι εργαζόμενοι

Τα αιτήματα των εργαζόμενων που είχαν προειδοποιήσει για τον κίνδυνο ατυχήματος πριν τη νέα τραγωδία είναι: «Απαιτούμε

  • Εντατικοποίηση των ελέγχων για τη τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.
  • Ενίσχυση των μηχανισμών ελέγχου.
  • Άμεση επαναλειτουργία του Κέντρου Υγείας και του πυροσβεστικού σταθμού στο Πέραμα με πλήρη εξοπλισμό και την απαραίτητη στελέχωση τους».

Τι αποφασίστηκε στη χθεσινή σύσκεψη με τα υπουργεία

Την Τρίτη 30/5 σε ευρεία σύσκεψη των υπουργείων Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και εκπροσώπων των εργαζομένων, αποφασίστηκε η περαιτέρω ενίσχυση των μέτρων προστασίας της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων.

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε η αύξηση των ελάχιστων ωρών υποχρεωτικής απασχόλησης Τεχνικού Ασφαλείας κατά την εκτέλεση ναυπηγοεπισκευαστικών εργασιών σε πλοία, για το προσεχές τρίμηνο όπου υπάρχει ακόμα μεγαλύτερος φόρτος εργασίας.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com