Έβρος: Προσωρινά κρατούμενοι οι «σερίφηδες» του Έβρου που «συνέλαβαν» τους 13 μετανάστες

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν με απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης οι τρεις αυτόκλητοι σερίφηδες που «συνέλαβαν» και «φυλάκισαν» σε αυτοσχέδιο τρέιλερ 13 μετανάστες στον Έβρο.

by Times Newsroom

Την προηγούμενη εβδομάδα είχε προκύψει διαφωνία μεταξύ της ανακρίτριας που ζητούσε την προφυλάκιση και της εισαγγελέως που είχε αντίθετη άποψη. Οι τρεις, ένας Αλβανός και δύο Έλληνες, βρίσκονταν έκτοτε σε κατ’ οίκον περιορισμό, μέχρι σήμερα που το τριμελές Δικαστικό Συμβούλιο, που συνεδρίαζε από το πρωί αποφάσισε την προφυλάκισή τους.

Ο 45χρονος αλβανικής καταγωγής που ήταν εκείνος που ανέβασε και το βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κατηγορείται παράλληλα για οπλοφορία, οπλοχρησία αλλά και παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Οι υπόλοιπες, κοινές, κατηγορίες αφορούν: «Διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια με ρατσιστικά κίνητρα σε συνδυασμό με αρπαγή με ρατσιστικά κίνητρα από κοινού και συναυτουργία και έκθεση σε κίνδυνο».

Αντίθετα, ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους έχουν αφεθεί οι 13 μετανάστες για την κατηγορία της απόπειρας εμπρησμού που τους είχε αποδοθεί, έπειτα από την εναντίον τους κατηγορία από τους 3 συλληφθέντες.

Η Κατερίνα Γεωργιάδου, δικηγόρος των μεταναστών που εγκλωβίστηκαν από τον αυτόκλητο σερίφη γνωστοποίησε, μιλώντας στο OPEN και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» πως μετά από μαραθώνια διαδικασία απολογιών που ολοκληρώθηκαν αργά το βράδυ, ανακρίτρια και εισαγγελέας συμφώνησαν ομόφωνα στην αποφυλάκιση χωρίς όρους των προσφύγων που εκπροσωπεί η ίδια και ο δικηγόρος Γιάννης Πατζανακίδης. Άλλωστε, όπως υπογράμμισε και η κα Γεωργιάδου, μοναδικό στοιχείο ήταν η κατάθεση του δράστη για αρπαγή και εμπρησμό.

Όπως δηλώνει η κα Γεωργιάδου, οι άνθρωποι εγκλωβίστηκαν. «Τους άρπαξαν και τους έκλεισαν σε τρέιλερ, τους άφησαν εκεί για αρκετή ώρα και δεν μπορούσαν να βγουν. Ήταν κλεισμένοι και δυσκολεύονταν να αναπνεύσουν». Τα θύματα, μάλιστα, λένε πως τους ασκήθηκε βία.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com