«Έξωση» στον πρίγκιπα Άντριου από τον βασιλιά Κάρολο

Δεν του δίνει μερίδιο από την αμύθητη βασιλική περιουσία και τον διώχνει από την αρχοντική κατοικία του

by Times Newsroom

Σε δεινή θέση φέρεται να βρίσκεται ο 63χρονος πρίγκιπας Άντριου, καθώς ο νέος βασιλιάς Κάρολος και αδελφός του φέρεται να έχει αποφασίσει την περαιτέρω απομάκρυνσή του από τη βασιλική οικογένεια. Το σύνολο της αμύθητης περιουσίας της βασίλισσας Ελισάβετ, που απεβίωσε τον περασμένο Σεπτέμβριου, περνάει, βάσει του βασιλικού κληρονομικού δικαίου, αυτοδίκαια στον διάδοχό της, δηλαδή τον Κάρολο. Τα υπόλοιπα τρία αδέλφια του, η πριγκίπισσα Άννα, ο πρίγκιπας Άντριου και ο πρίγκιπας Εδουάρδο, δεν δικαιούνται μερίδιο, εκτός κι αν ο νέος βασιλιάς αποφασίσει να τους δώσει ένα μέρος της.

Σε αντίθεση με την πριγκίπισσα Άννα και τον πρίγκιπα Εδουάρδο (δούκα του Εδιμβούργου), οι οποίοι λαμβάνουν υψηλά εισοδήματα ως «εργαζόμενα μέλη» της βασιλικής οικογένειας με δημόσια καθήκοντα), ο δευτερότοκος γιος της Ελισάβετ έχει απομακρυνθεί από το παλάτι μετά την αποκάλυψη της εμπλοκής του στο σκάνδαλο Επστάιν το 2019.

Πηγές από το περιβάλλον του ανέφεραν στον βρετανικό Τύπο πως ο πρίγκιπας Άντριου φέρεται να αισθάνεται «πικραμένος» για την απόφαση του βασιλιά να μην μοιραστεί με τα αδέλφια του την περιουσία της μητέρας τους.

Βρετανικά ταμπλόιντ παρουσιάζουν τον Άντριου ως «ζητιάνο» του βασιλιά. Μάλιστα ο βασιλιάς φέρεται να εξαναγκάζει τον Άντριου και τη σύζυγό του να εγκαταλείψουν το βασιλικό αρχοντικό Royal Lodge, κοντά στο Κάστρο του Ουίνδσορ, το οποίο τους είχε προσφερθεί από τη Βασίλισσα, και να μετακομίσουν σε μικρότερη κατοικία, στο Frogmore Cottage, κάτι πάντως, που σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, ο Αντριου αρνείται να κάνει.

Σημειώνεται πως η εν λόγω βασιλική κατοικία είχε παραχωρηθεί από την Ελισάβετ στον πρίγκιπα Χάρι και τη Μέγκαν Μάρκλ, το 2018, ως γαμήλιο δώρο. Ωστόσο μετά την κυκλοφορία του αποκαλυπτικού για τα βασιλικά δρώμενα βιβλίου «Spare» από τον Χάρι, ο Κάρολος έκανε «έξωση» στον μικρότερο γιο του και στην Αμερικανίδα νύφη του, οι οποίοι αν και ζουν στις ΗΠΑ διατηρούσαν το Frogmore Cottage ως κατοικία για τη διαμονή τους όταν επισκέπτονται τη Βρετανία.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή