Γαλλία: Αναστέλλεται η αναπτυξιακή βοήθεια στον Νίγηρα, μετά την ανατροπή του προέδρου Μοαμέντ Μπαζούμ

Το Παρίσι «ζητά την επαναφορά της συνταγματικής τάξης» στον Νίγηρα, μετά την ανατροπή του εκλεγμένου προέδρου Μοαμέντ Μπαζούμ από τον στρατό.

by Times Newsroom

Η Γαλλία ανέστειλε, με άμεση ισχύ, όλη την αναπτυξιακή βοήθεια που παρείχε στον Νίγηρα, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών σήμερα, μετά τη συνεδρίαση του αμυντικού συμβουλίου της με τη συμμετοχή του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

Το Παρίσι «ζητά την επαναφορά της συνταγματικής τάξης» στον Νίγηρα, μετά την ανατροπή του εκλεγμένου προέδρου Μοαμέντ Μπαζούμ από τον στρατό.

Ο Νίγηρας, μια χώρα 20 εκατομμυρίων κατοίκων στην καρδιά του Σαχέλ, καταγράφει μια από τις υψηλότερες δημογραφικές αυξήσεις στον κόσμο. Το γαλλικό Αναπτυξιακό Ταμείο (AFD) διέθεσε το 2021 97 εκατομμύρια ευρώ στη χώρα αυτή, που είναι από τις φτωχότερες στον κόσμο.

Ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Παπούα-Νέα Γουινέα, καταδίκασε την Παρασκευή το πραξικόπημα, χαρακτηρίζοντάς το «επικίνδυνο» για την περιοχή και ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος ο Μπαζούμ.

Ο Νίγηρας ήταν ένας από τους τελευταίους συμμάχους της Γαλλίας στο Σαχέλ, μια περιοχή που μαστίζεται από αστάθεια και τζιχαντιστικές επιθέσεις. Η Γαλλία, οι δυνάμεις της οποίας αποχώρησαν από το Μαλί υπό την πίεση της στρατιωτικής χούντας σε αυτή τη χώρα, είχε αναπτύξει 1.500 στρατιώτες στον Νίγηρα, οι οποίοι συνεργάζονταν μέχρι τώρα με τον στρατό της χώρας αυτής.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com