Γάζα: Απογοητευμένος από την Ιρλανδία ο πατέρας της Έμιλι που ήταν όμηρος Παλαιστινίων

Μένουν προσωρινά σε ένα κατάλυμα στην έρημο, πάνω από την Νεκρά Θάλασσα. Η 9χρονη Έμιλι Χαντ και ο πατέρας της Τόμας προσπαθούν να ξεπεράσουν το τραύμα από τη δοκιμασία που πέρασαν κατά τη διάρκεια της ομηρείας του κοριτσιού στη Γάζα.

by Times Newsroom

H ‘Εμιλι, η οποία έχει διπλή υπηκοότητα, ιρλανδοισραηλινή, απήχθη από ενόπλους της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου στη διάρκεια της πολυαίμακτης επίθεσης που εξαπέλυσαν στο κιμπούτς Μπερί.

Το κορίτσι πέρασε 50 δραματικές ημέρες σε αιχμαλωσία στη Γάζα μέχρι την απελευθέρωσή του τον Νοέμβριο.

Μετά την επανένωσή της με τον πατέρα της, τον γεννημένο στο Δουβλίνο Τόμας Χαντ, μετακινούνται από το ένα προσωρινό κατάλυμα στο άλλο κουβαλώντας μαζί τους ελάχιστα υπάρχοντά τους και τον σκύλο τους.

Ο Χαντ λέει ότι η πατρίδα του, η Ιρλανδία, επιτέλεσε βασικό ρόλο στην απελευθέρωση της Έμιλι. Αλλά εκφράζει επικρίσεις για την αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους από την ιρλανδική κυβέρνηση.

Αισθάνεται ότι αυτό επιβραβεύει την Χαμάς, την ισλαμιστική παλαιστινιακή οργάνωση που απήγαγε την κόρη του μετά την επίθεση στο Ισραήλ από την οποία σκοτώθηκαν 1.200 άνθρωποι και περισσότεροι από 250 συνελήφθησαν όμηροι στη Γάζα.

Το Ισραήλ απάντησε με ευρεία επίθεση από την οποία έχουν ήδη σκοτωθεί περισσότεροι από 36.000 ενώ το μεγαλύτερο μέρος της Γάζας έχει μετατραπεί σε ερείπια.

Η Ιρλανδία ανακοίνωσε ότι η θέση της εδράζεται στην αναζήτηση μιας ειρηνικής επίλυσης στην ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση.

“Ευχόμαστε να συμβεί αυτό και να λήξει (ο πόλεμος). Το μόνο που έχει να κάνει (η Χαμάς) είναι να παραδώσει τους ομήρους και ο πόλεμος θα λήξει”, λέει ο Χαντ.

Ο Χαντ προσπαθεί να προσφέρει στην Εμιλι μια μορφή κανονικότητας και, όπως εξηγεί ο ίδιος, πέραν ενός-δύο προβλημάτων, η μικρή βρίσκεται σε τροχιά πλήρους ανάκαμψης.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com