Γερμανία: Ύποπτος φάκελος με λευκή σκόνη εστάλη στον υπουργό Οικονομικών

Το γραφείο του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Ρόμπερτ Χάμπεκ στην εκλογική περιφέρειά του στο Φλένσμπουργκ ανακοίνωσε σήμερα ότι παρέλαβε χθες, Τετάρτη (24/5), το απόγευμα φάκελο που περιείχε λευκή ουσία, πράγμα που οδήγησε σε μεγάλης κλίμακας αστυνομική επιχείρηση.

by Times Newsroom

Ύστερα από προκαταρκτική εξέταση, η αστυνομία πιστεύει ότι η ουσία αυτή ήταν απλώς ψιλή άμμος, δήλωσε εκπρόσωπός της εν αναμονή της διεξαγωγής πλήρους έρευνας για το περιστατικό.

Υπάλληλοι του γραφείου του Χάμπεκ στο Φλένσμπουργκ, κοντά στα βόρεια σύνορα της Γερμανίας με τη Δανία, παρέδωσαν τον φάκελο χθες το απόγευμα στην αστυνομία, η οποία με τη σειρά της ειδοποίησε την πυροσβεστική, αναφερόταν σε ανακοίνωση που είχε εκδώσει η αστυνομία αργά χθες.

Η αστυνομική επιχείρηση διήρκεσε δύο ώρες και η ουσία απομακρύνθηκε από το κτίριο από την πυροσβεστική αφού τοποθετήθηκε μέσα σε δοχείο.

Ο Χάμπεκ, το υπουργείο του οποίου είναι αρμόδιο για τον τομέα της ενέργειας όπως και της οικονομίας και ο οποίος είναι επίσης αντικαγκελάριος της Γερμανίας, είναι το πρόσωπο πολιτικών υψηλού προφίλ που έχουν στόχο να μετριάσουν τον οικονομικό αντίκτυπο της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η δημοτικότητά του έχει πέσει τις τελευταίες εβδομάδες στις δημοσκοπήσεις έπειτα από σκάνδαλο νεποτισμού στο υπουργείο του και την κριτική που του ασκείται επειδή προωθεί τη σταδιακή κατάργηση παλαιότερων συστημάτων οικιακής θέρμανσης.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή