Γιώργος Σκιάνης: Σύνταξη με ένα κουμπί

Αργούνε τα χαρτιά, ψάχνει την επικοινωνία ο Χρηστάρας αλλά το τμήμα των κεντρικών της Αχαρνών που της είπανε της Αννούλας  δεν είναι στην πλατφόρμα. Και τώρα ο Στελάκης ο Μανιτάρας έχει βγει στους δρόμους και ψάχνει το κουμπί που άμα το πατήσεις βγαίνει η σύνταξη.   

by Times Newsroom

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΙΑΝΗΣ

Σύνταξη με ένα κουμπί

Ο Στελάκης ο Μανιτάρας βγήκε στη σύνταξη για να φροντίζει την αδερφή του την Αννούλα. Έπαιρνε κι εκείνη μια συνταξούλα αναπηρική, θα τα κουτσοκαταφέρνανε. Περίμενε και την επικουρική. Άμα πάρουμε την επικουρική Αννούλα, ποιος μας πιάνει.

Η επικουρική δεν ήρθε, ήρθε όμως πρωθυπουργός ο Κ. που είχε τάξει σύνταξη με ένα κουμπί. Τώρα Αννούλα έφτασε η ώρα μας. Θα σε πάω και στη Σαλονίκη να δεις την  ξαδέρφη τη Ζηνοβία. Λες Στελάκη μου; Δε λέω, είμαι σίγουρος. Αυτός φαίνεται καλό παιδί, όχι σαν τον άλλονε, το ζαβολιάρη τον αριστερό. Μοιάζει και με κείνον…Τον τραγουδιστή λες Στελλάκη; Ναι μωρέ, πώς τον λέγανε; Τον Τάκα-τάκα! Μπράβο βρε, τάκα-τάκα θα μας έρθει η επικουρική.

Κάθε μήνα περιμένανε την επικουρική, επικουρική δεν ερχότανε. Ώσπου κοντοζυγώνουν εκλογές και ο Κ. τάζει αναδρομικά κατοστάρικα για όσους  δεν έχουν πάρει επικουρική. Μπράβο λέει ο Στελάκης ο καλόπιστος, τουλάχιστον να πάρουμε κατιτίς, στη Ζηνοβία δεν θα πάμε αλλά θα ξεχρεώσουμε τον ξάδερφο το Μήτσο που μας είχε δανείσει για την επέμβαση και έχει αρχίσει να γκρινιάζει. Ναι λέει η Αννούλα. Το Μήτσο Στελλάκη μου.

Έλα όμως που άλλα σχεδιάζουν οι θνητοί και άλλα ο Θεός και ο Κ. μαζί του. Πάνε να πάρουν την σύνταξη του Μαρτίου, πάπαλα η αναπηρική. Τι συμβαίνει, τι συμβαίνει, το ψάχνει ο Χρηστάρας, ανιψιός, καλό παιδί και γνώστης των κομπιουτερικών και των εν γένει συσκευών. Ανακαλύπτει λοιπόν ένα μήνυμα για ραντεβού στον ΕΦΚΑ, μετά την έγκριση του ΚΕΠΑ. Είχε διαφύγει το μήνυμα από την Αννούλα γιατί τον καιρό εκείνο έκανε την επέμβαση, ως γνωστόν όμως οι άνθρωποι με μόνιμη αναπηρία πρέπει να έχουν το νου τους γιατί βεβαιώνεται η αναπηρία τους κάθε χρόνο. Σου λένε οι αρμόδιοι, χριστιανοί ορθόδοξοι είμαστε, θαύματα γίνονται. Παναγιά της Τήνου, Σουμελά και άλλοι άγιοι, πολλοί. Αν έχει κανένα τέτοιο νταραβέρι η Αννούλα και η κάθε Αννούλα, ακόμη και πόδι μπορεί να φυτρώσει.

Τέλος πάντων, πάει η σύνταξη της Αννούλας και έπρεπε τώρα να τρέξει με το ένα πόδι γιατί η Παναγία δεν είχε κάνει το θαύμα της. Αλλά δεν πειράζει, θα έρθουνε έστω τα κατοστάρικα του Στελάκη.

Αμ δε. Κανένα κατοστάρικο ο Στελάκης. Μπαίνει το παιδάκι ο Χρηστάρας στην πλατφόρμα που ψάχνεις τις δικαιολογίες για την απληρωσιά και σου λέει  κύριε το σύστημα δεν εντοπίζει αίτηση για επικουρική. Τι μας έκανες ρε Χρηστάρα, δεν έκανες αίτηση; Ο Χρηστάρας στενοχωρήθηκε που του την είπε ο μπάρμπας και το ψάχνει. Στη πλατφόρμα που κάνεις τις αιτήσεις, όλα εντάξει. Η αίτηση εγκεκριμένη. Και τι κάνουμε τώρα ρε Χρηστάρα; Περιμένουμε θείο. Εντάξει, τουλάχιστον να πληρωθεί η Αννούλα.

Τρέχει η Αννούλα με το ένα πόδι στο ΚΕΠΑ, ο ΚΕΠΑς την στένει στον τοπικό ΕΦΚΑ. Κάνει φασαρία η Αννούλα γιατί δεν δεχόντουσαν χωρίς ραντεβού, κάποιος την λυπήθηκε. Όλα εντάξει, να περιμένεις τα χαρτιά που θα έρθουν από τα κεντρικά. Και αν καθυστερήσουν; Θα επικοινωνήσετε μαζί τους.

Αργούνε τα χαρτιά, ψάχνει την επικοινωνία ο Χρηστάρας αλλά το τμήμα των κεντρικών της Αχαρνών που της είπανε της Αννούλας  δεν είναι στην πλατφόρμα. Και τώρα ο Στελάκης ο Μανιτάρας έχει βγει στους δρόμους και ψάχνει το κουμπί που άμα το πατήσεις βγαίνει η σύνταξη.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com