Γκουτέρες: Στη Γάζα πρέπει να επιτραπεί η είσοδος περισσότερων φορτηγών

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ υποστηρίζει ότι: «Το σύστημα της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα αντιμετωπίζει πλήρη κατάρρευση».

by Times Newsroom

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες απηύθυνε σήμερα έκκληση ο έλεγχος των παραδόσεων της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας από την Αίγυπτο μέσω του συνοριακού περάσματος της Ράφας να “ρυθμιστεί ώστε να επιτραπεί η είσοδος πολύ περισσότερων φορτηγών στη Γάζα γρήγορα”.

“Το σύστημα της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα αντιμετωπίζει πλήρη κατάρρευση με συνέπειες που δεν μπορεί να φανταστεί κανείς για περισσότερα από δύο εκατομμύρια αμάχους”, δήλωσε ο Γκουτέρες σε ανακοίνωση

“Χωρίς μια θεμελιώδη αλλαγή, ο πληθυσμός της Γάζας θα υποστεί μια άνευ προηγουμένου χιονοστιβάδα ανθρωπίνων δεινών” προειδοποίησε.

“Πολλοί περισσότεροι” άνθρωποι “θα πεθάνουν σύντομα” λόγω της πολιορκίας που έχει επιβάλει το Ισραήλ στη Γάζα από τις 9 Οκτωβρίου, δήλωσε από την Ιερουσαλήμ ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Αρωγής του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA), Φιλίπ Λαζαρινί.

Παράλληλα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι χρειάζεται επειγόντως 80 εκατομμύρια δολάρια για να καλύψει τις ανθρωπιστικές ανάγκες στη Δυτική Όχθη και τη Γάζα και για να αναλάβει τον σχεδιασμό μέτρων έκτακτης ανάγκης για την Αίγυπτο, τον Λίβανο, τη Συρία και την Ιορδανία μέχρι το τέλος του 2023.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com