Γλίτωσε τη θανατική ποινή ράπερ στο Ιράν – Τραγουδούσε κατά του καθεστώτος

Ο Σαλεχί καταδικάστηκε για «διαφθορά στη γη», κατηγορία που καλύπτει ευρύ φάσμα αδικημάτων

by Times Newsroom

Ο γνωστός Ιρανός ράπερ Τουμάζ Σαλεχί, ο οποίος υποστήριξε το κύμα διαμαρτυρίας που ξέσπασε πέρυσι στο Ιράν, απέφυγε την θανατική καταδίκη και του επιβλήθηκε κάθειρξη έξι ετών και τριών μηνών, γράφει σήμερα η εφημερίδα Shargh επικαλούμενη την δικηγόρο του.

Ο Σαλεχί είχε εκφράσει την υποστήριξή του διαδικτυακά και στα τραγούδια του στο κύμα διαμαρτυρίας στο Ιράν που πυροδότησε ο θάνατος της 22χρονης κουρδικής καταγωγής Ιρανής Μαχσά Αμινί ενώ τελούσε υπό κράτηση μετά την σύλληψή της από την αστυνομία ηθών για παραβίαση του ενδυματολογικού κώδικα.

Ο Σαλεχί καταδικάστηκε για «διαφθορά στη γη», κατηγορία που καλύπτει ευρύ φάσμα αδικημάτων, περιλαμβανομένων αυτών που σχετίζονται με την εφαρμογή των ισλαμικών ηθών, για τα οποία σε περίπτωση καταδίκης μπορεί να επιβληθεί ακόμη και η θανατική ποινή, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η δικηγόρος του, Ροζά Ετεμάντ Ανσαρί, δήλωσε, σύμφωνα με την εφημερίδα, ότι ο Σαλεχί απηλλάγη της κατηγορίας για προσβολή του ανώτατου ηγέτη του Ιράν και αυτής για συνεργασία με εχθρικές κυβερνήσεις και βγήκε από την απομόνωση και βρίσκεται στη γενική πτέρυγα της φυλακής στην οποία κρατείται.

Τον Νοέμβριο ιρανικά μέσα ενημέρωσης είχαν δημοσιοποιήσει βίντεο με τον Σαλεχί ενώ κρατείτο, στο οποίο εμφανιζόταν με δεμένα μάτια και αποκήρυσσε προηγούμενα σχόλιά του που ήταν επικριτικά για τις αρχές.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com