Γουατεμάλα: Τουλάχιστον 18 αγνοούμενοι μετά τις πλημμύρες σε φτωχογειτονιά της πρωτεύουσας

Εκατοντάδες καλύβες και φτωχόσπιτα έχουν χτιστεί στις όχθες του ποταμού, παρά τις απαγορεύσεις των αρχών.

by Times Newsroom

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και δέκα παιδιά, αγνοούνται στη Γουατεμάλα αφού υπερχείλισε ένας ποταμός έπειτα από καταρρακτώδεις βροχές και τα νερά παρέσυραν πολλά φτωχόσπιτα της πρωτεύουσας, ανακοίνωσαν σήμερα η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και ο στρατός.

«Τα νερά του ποταμού παρέσυραν σπίτια στη συνοικία Ντίος Ελ Φιέλ, κάτω από τη γέφυρα Ελ Ναράνχο», είπε στους δημοσιογράφους ο Ροδόλφο Γκαρσία, ο εκπρόσωπος της Conred, της υπηρεσίας Εθνικού Συντονισμού για την αντιμετώπιση των καταστροφών.

Με βάση τις πρώτες πληροφορίες, 18 άνθρωποι αγνοούνται και έξι σπίτια υπέστησαν μεγάλες ζημιές. Ένας εκπρόσωπος του στρατού επιβεβαίωσε τον αριθμό των αγνοουμένων και είπε ότι συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Εκατοντάδες καλύβες και φτωχόσπιτα έχουν χτιστεί στις όχθες του ποταμού αυτού, παρά τις απαγορεύσεις των αρχών. Μετά τη σφοδρή βροχόπτωση της Κυριακής, τα σπίτια θάφτηκαν κάτω από τόνους νερού, πέτρες, χώματα και χαλάσματα, ανέφερε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου που πήγε στην περιοχή.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com